• Načítám...
>

Městskou hromadnou dopravu čekají v dubnu změny

Už 6. dubna bude mít Praha o 4 stanice metra víc. S otevřením nového úseku linky A ale souvisí i změny v tramvajové a autobusové dopravě. Organizace Ropid měla mít návrh změn hotový už na podzim. Dokončuje jej ale až teď.

Reklama

Organizace Ropid nyní dokončuje návrh na změny v MHD, které by měly platit po otevření prodloužené trasy metra A. „Tento návrh je již téměř dokončen a teď ho budeme představovat jednotlivým městským částem, které k tomu budou vznášet nějaké připomínky,” uvedl mluvčí organizace Ropid Filip Drápal.

Změny se týkají městských částí Praha 5 a Praha 6, jejichž územím metro prochází. Návrh ale původně měly mít už na podzim. Doufaly proto, že na připomínkování budou mít více času. „Víme že metro A se bude spouštěn na začátku dubna, takže toho času moc není,” řekla místostarostka MČ Praha 6 a radní pro dopravu Petra Kolínská.

Podle Ropidu však bude času dost. „Předpokládáme, že ten čas bude dostatečný. Samozřejmě záleží na tom, jak budou připomínky rozsáhlé. Také bychom rádi veřejnosti představili tento návrh co nejdříve,” dodal Drápal.

Změny se budou týkat jak tramvajových, tak autobusových linek. „Našim hlavním a logickým požadavkem je, aby změny, které nastanou, zlepšily a zkvalitnily veřejnou dopravu pro pražany. Aby jejich cesty byly kratší, rychlejší, příjemnější a s menším počtem přestupů,” uvedla Petra Kolínská.

Obyvatelé budou o změnách informováni včas, a to jak dopravci, tak samotnými městskými částmi. Pokud bude dostatek času, radnice by rády změny konzultovaly i se samotnými cestujícími.

Metro by mělo pomoci zejména vytížené ulici Evropské. Ve špičce bude jezdit nepřetržitě mezi stanicemi Skalka a Nádraží Veleslavín. Do Motola pak pojede každá druhá souprava.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu