• Načítám...
>

Ropid plánuje sjednotit barvy autobusů

Kvůli jednodušší orientaci cestujících plánuje společnost Ropid sjednotit barvy autobusů na svých příměstských linkách. Zatím se jedná o doporučení, přesto už některé linky v červené modré a bílé barvě jezdí. Jak budou změny probíhat, se dozvíte v následující reportáži.

Reklama

Ropid plánuje sjednotit barvu všech příměstských autobusů. Nový design by měl vyjadřovat Prahu a Středočeský kraj. „Nové autobusy mají základní dvě barvy, červenou a modrou. Ty symbolizují Prahu a Středočeský kraj. Doplňková barva je bílá. Grafické zpracování je poměrně jednoduché, tak aby nátěr nebyl komplikovaný pro jednotlivé dopravce, kteří autobusy lakují,” uvedl tiskový mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal.

Změny ale nebudou okamžité. Zatím se totiž jedná pouze o doporučení. „Předpokládáme, že většina linek bude přesoutěžena zhruba do roku 2019. V tomto roce by už většina autobusů měla být jednotná,” řekl Drápal.

Ropid bude jednat s Dopravním podnikem hlavního města Prahy, zatím však jednotný design obou firem není jistý. „S Dopravním podnikem ještě jednat budeme, zatím mají odlišný názor než my. Nicméně i některé jejich autobusy v tomto nátěru jezdí. Věříme tedy, že i tam se časem dohodneme,” dodal Drápal.

Jeho slova potvrzuje i tiskový mluvčí DPP Jiří Štábl: „V tuto chvíli jsme s Ropidem nejednali, nicméně diskuzi se nebráníme. Potenciál vidíme zřejmě na linkách, které jezdí mimo Prahu. Tam by se o tom jednoznačně uvažovat dalo, zatím to ale není na pořadu dne.”

Autobusy v těchto barvách už nyní jezdí na trase z Prahy do Roztok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu