• Načítám...
>

Praha zažije obří změnu jízdních řádů MHD

Největší změny v jízdních řádech za poslední roky zažije Praha od dubna. V tom měsíci totiž zahájí provoz prodloužená část linky metra A do Motola. U té příležitosti naplánoval organizátor MHD v Praze desítky změn v tramvajové i autobusové dopravě.

Reklama

Pražany čeká největší změna MHD od roku 2012. Najednou se změní jízdní řády desítek tramvajových i autobusových linek. “U tramvají se to týká asi dvou třetin všech linek, u autobusů je to méně. Jde o linky hlavně na západě Prahy, v oblasti Prahy 5 a Prahy 6,” popisuje změny v kostce tiskový mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal. Změny budou různé. V centru města posílí tramvaje, jinde se budou spoje rušit. Půjde především o autobusy. “Ale není to tak, že bychom je zrušili bez náhrady. Většinou slučujeme například dvě linky do jedné, aby měly kratší intervaly, když mají stejnou trasu,” vysvětluje Drápal.

S navrhovanými změnami se už nějaký čas seznamují představitelé městských částí. Se společností Ropid budou jednat o případných změnách v příštích týdnech. “S většinou částí se budeme ještě scházet. Budeme řešit připomínky občanů na základě zveřejněného materiálu. Uvidíme v následujících třech týdnech,” říká mluvčí.

Největší problém má vedení páté městské části s omezením tramvajové dopravy na sídliště Barrandov. “Jde o celou spádovou oblast jižní části, ať už se jedná o další okolní čtvrti Hlubočepy, Klukovice, Slivenec nebo Holyně. Omezení tramvajové dopravy by mohlo způsobit problémy až pětadvaceti tisícům obyvatel,” říká Ivan Petr z tiskového oddělení MČ Praha 5.

Až se v dubnu otevře nová linka A do Motola, nové stanice bude obsluhovat ve všední dny pouze každá druhá souprava. O víkendu to bude každá souprava.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu