• Načítám...
>

Praha 7 uspořádala setkání s občany na téma MHD

Vzhledem k blížícímu se otevření nové trasy metra A budou změny v pražské dopravě. Z tohoto důvodu uskutečnila městská část Praha 7 setkání se svými občany. Zde se řešily zásadní změny především tramvajových linek.

Reklama

Ve středu 28. ledna se na radnici Prahy 7 od 18 hodin konalo veřejné setkání s občany. Hlavním tématem, které bylo řešeno, byly změny v MHD. “Jednalo se o připomínky na návrh nového vedení linek MHD v Praze,” řekl místostarosta MČ Praha 7 Ondřej Mirovský.

Změny v MHD jsou nutné především proto, že se bude otevírat nová trasa metra A. Dalším důvodem byla nutnost posílit linky v centru města a určité připomínky k dosavadnímu fungování měly také jednotlivé městské části. Praha 7 je klíčovou oblastí, protože je stoprocentně obsluhována tramvajovou dopravou. “Pro oblast Prahy 7 se snažíme vytvořit alternativu v nové lince číslo 2, která by měla propojit horní a dolní Holešovice. Zcela nově otevíráme pro oblast dolních Holešovic stopu přes Krejcárek,” řekl ředitel ROPIDu Pavel Procházka.

Měnit se však bude linka 8, kterou má plnohodnotně nahradit linka 5. “Ještě se změní trasa z Ortenova náměstí přes Hlávkův most, kde nebudou cestující jezdit linkou 14, ale linkou 18,” uvedl Pavel Procházka.

Připomínek ze strany návštěvníků tohoto setkání bylo několik.

Anketa: Účastníci setkání MČ Praha 7

Nejvíce připomínek bylo k tramvaji číslo 12. Dokonce byly sepsány dvě petice. Jedna pro změnu trasy linky a jedna proti. “Myslíme si, že pro obyvatele bude nový koncept výhodnější,” dodal ředitel ROPIDu.

Další ožehavá témata byla například navrácení linky na Nábřeží Kapitána Jaroše nebo problém nefungujícího přímého propojení spoje na Bulovku. Nad připomínkami se bude muset vedení Prahy 7 pozastavit. “My připomínky dopracujeme a v pátek by měla být hotová hrubá verze,” uvedl Ondřej Mirovský.

Do konce příštího týdne by se měly veškeré připomínky vyřešit a měl by se konečný návrh stabilizovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu