• Načítám...
>

Kvůli aroganci řidičů bude změněna linka 294

Trasa autobusové linky 294, která vede z Petřína přes centrum města na Florenc bude změněna. Je to hlavně kvůli bezohledným řidičům, kteří špatně parkují a autobus tak nemůže projet. Cestující tak musí počítat až s padesáti minutovým zpožděním.

Reklama

Jako v dobrodružném filmu si musí připadat cestující autobusové linky 294, která vede centrem z Petřína na Florenc. Řidiči se totiž musí doslova prodírat špatně zaparkovanými auty.

I takto vypadá situace v centru Prahy. Auta parkují přímo v cestě autobusů, které nemohou projet.

“Děje se to víceméně pokaždé když jdeme touto linkou. Bohužel nejhorší na tom je ta arogance lidí, když třeba vyloženě před autobusem vám zastaví SUV v zastávce a vy potřebujete vyložit člověka, který má dvoje berle. Zatroubíte na něj on vyleze, pohrdavě se na vás podívá, zabouchne auto a jde pryč,” vyložil své špatné zkušenosti řidič autobusové linky pan Zdeněk..

Ani pražští strážníci si nevědí rady. Přestože většina řidičů ví, že parkuje špatně, pravidla ignorují. V tomto případě si muž odnesl pokutu 2000 korun.

“Teď se to děje docela dost často. Lidi jsou prostě nepoučitelní. Viidí to i ve zprávách kolikrát a prostě pořád to parkují takto,” uvedl městský strážník, který právě vypisoval provinilci pokutu.

Tato linka byla otevřena jen pře pár měsíci a měla urychlit dopravu přes centrum metropole. Opak je však pravdou a autobusy mají tak desítky minut zpoždění.

“Tak momentálně mám 19 minut zpoždění. Ale mému kolegovi se stalo, že stál v Pařížské ulici až 54 minut,” uvedl řidič autobusové linky pan Zdeněk.

Na tuto alarmující situaci se rozhodl reagovat i regionální organizátor dopravy ROPID.

“Chceme tuto linku “přetrasovat” a rozdělit jí na dvě části, aby ta nejproblematičtější část trasy byla obsluhována menšími autobusy,” uvedl tiskový mluvčí ROPID Filip Drápal.

Zásadní změnu této trasy by měli cestující pocítit začátkem dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu