• Načítám...
>

Praha 7 schválila požadavky k změnám v dopravě

O tom, že Praha 7 uspořádala minulý týden setkání s občany kvůli změnám v dopravě, jsme vás již informovali. Nyní rada městské části schválila finální požadavky, které už odeslala Ropidu. Radnice hodlá jednat také s primátorkou Adrianou Krnáčovou.

Reklama

K změnám v dopravě, které nastanou po otevření prodloužené trasy metra linky A se finálně vyjádřila Praha 7. Po jednání s občany jejich požadavky zpracovala a odeslala Ropidu. „Chceme aby tramvaj číslo 12 zůstala přes Letnou, chceme přímé propojení s nemocnicí Bulovka, které nám chybí a chceme současně vrátit přímý spoj z Holešovic do centra města,” uvedl místostarosta sedmé městské části Ondřej Mirovský.

Další požadavky jsou zejména na bezbariérovost tramvají nebo na zachování spoje do Karlína. Nyní čeká Prahu 7 vyjednávání s Ropidem. „Samozřejmě jsou tam ještě připomínky, které vyvolávají určité náklady a nutnost navýšení dotace od hlavního města. To budeme muset ještě projednat s vedením Prahy, tak aby bylo jasné, jestli budou tyto připomínky zohledněny, nebo nikoli,” řekl mluvčí Ropidu Filip Drápal.

S vedením Prahy a potažmo i s primátorkou Adrianou Krnáčovou bude jednat i vedení Prahy 7. „Primátorka přislíbila, že podněty bude brát vážně. Problém předchozích změn v dopravě byl ten, že městské části sice požadavky měly, ale nic se nestalo,” podotkl Mirovský.

Primátorka se již setkala s vedením Prahy 6, kterou změny v dopravě zasáhnou zřejmě nejvíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu