• Načítám...
>

Výstaviště v Lysé patřilo květům

Výstaviště v Lysé nad Labem doslova zaplavily desetitisíce květů všech možných druhů. Český svaz zahrádkářů tu totiž pořádal oblíbenou výstavu s názvem Květy. Tématem letošního ročníku bylo baroko.

Reklama

Květy - tak se jmenovala výstava, která se uskutečnila na výstavišti v Lysé nad Labem. Milovníci křehké krásy se tu sešli už po třiadvacáté.

"Je vždy složité vybrat téma pro ten daný rok. V letošním roce padla volba na období baroka, protože si myslíme, že to sem patří, kvůli barokním věcem okolo Lysé nad Labem," řekl Stanislav Kozlík, předseda ČZS.

Návštěvníci se tak mohli kochat barokní zahradou s trpaslíky a fontánou.

"A za mnou vidíte balkón zámku. A když přejdete za něj, ocitnete se uvnitř v interiéru toho barokního zámku, kde je jídelna, ložnice a další pokoje," řekl Stanislav Kozník.

Svůj pěstitelský um předvedly zhruba 2 desítky vystavovatelů. Ti dovezli desítky tisíc nejrůznějších květů. Jako velká fanynka květin tak na výstavě nechyběla ani hejtmanka Středočeského kraje.

"Jako každá žena mám květy ráda. Když se budeme bavit o konkrétních druzích, tak gladioly, růže a královské lilie. To jsou takové moje oblíbené druhy. A ty tady všechny jsou, takže jsem velmi spokojená a nadšená," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

V rámci výstavy soutěžili i amatérští floristé. Ti museli vytvořit kytici na barokní téma.

anketa

Snad každý z návštěvníků si nějakou tu kytičku domů odnesl. Nebo třeba i radu odborníků, kterých na výstavě byla celá řada.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu