• Načítám...
>

Lokomotivy směřovaly do Benešova

Benešov se na čas stal hlavním městem parních lokomotiv a dalších historických železničních vozidel. Benešovské depo hostilo největší mezinárodní setkání těchto strojů. V průběhu dvoudenního setkání vyjelo na koleje hned několik zvláštních parních a historických vlaků. Mezi pozvanými hosty byli i zástupci Středočeského kraje včetně hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové.

Reklama

Benešov u Prahy se o víkendu stal hlavním městem parních lokomotiv. Svou premiéru tu měl Festival parních lokomotiv. První ročník vymysleli a uspořádali nadšenci těchto strojů ze společnosti Steam Story Agency. A to ve spolupráci se spolkem Posázavský pacifik a Prievidzským Parostrojným spolkom. Oslavovali se nejen tito železniční velikáni, ale také 125 let dráhy Olbramovice - Sedlčany a také 125 let Depa Benešov. Do Benešova dorazily lokomotivy z různých koutů Česka i Slovenska, také z Rakouska a Maďarska. Jedna taková maďarská lokomotiva stojí hned za mnou.

"Většina těch, co tady máte, jsou v provozu. A když je můžeme a mohli jsme je nějak zapojit do těch zvláštních vlaků, tak tu jízdu provedou," řekl Lukáš Benda, organizátor festivalu.

"Ono to není jen to, že tady stojí lokomotivy, vyjíždějí i vlaky do regionu," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

anketa

"Z těch motorových Nohab, Sergej. Jsou to takové taháky, které ty lidi zajímají a chtějí je vidět," řekl Lukáš Benda.

Hejtmanka Festival parních lokomotiv ocenila.

"Toto jsou aktivity, které z fondu hejtmana rádi podporujeme, protože zapojujeme lidi do společenského života, do dění, nesedí doma, dětí nesedí u počítačů ale jdou se podívat na parní lokomotivy, protože teď už málo dětí jezdí vlakem," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Nejen minulost ale i budoucnost dopravy ve Středočeském kraji vidí Jaroslava Pokorná Jermanová právě na železnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu