• Načítám...
>

Domov seniorů Dobříš má nové hřiště

Domov pro seniory v Dobříši má nové hřiště. Během dvou měsíců jej nechal zřídit Středočeský kraj. Venkovní prostor speciálně upravený pro cvičení klientů, mohou ho ale v případě potřeby využívat i děti, které sem přijdou na návštěvu.

Stáhnout video
Reklama

Novým hřištěm se může pochlubit Domov seniorů v Dobříši. Jde o pilotní projekt Středočeského kraje, který za tímto speciálně upraveným venkovním prostorem stojí. Klienty tak zde čeká nejen příjemná atmosféra uvnitř zařízení, ale nyní mohou i rehabilitovat a pohodlně a bezpečně protáhnout svá těla na čerstvém vzduchu.

"My si od něj slibujeme to, že se nám tady budou propojovat generace, že sem budou chodit malé děti za seniory, což je asi velmi důležité, protože dostat malé děti do domova seniorů není úplně jednoduché, toto by tomu ale pomoci mělo," řekla Aneta Heřmanová, radní Středočeského kraje.

Stavba hřiště zabrala asi 2 měsíce a vyšla zhruba na 650 tisíc. Snahu Středočeského kraje domov pro seniory zvelebit a pomoci tak klientům i psychicky ocenily starostka Dobříše a především ředitelka zařízení.

"Musím říct, že v poslední době je ta spolupráce velmi příjemná a efektivní a je to myslím na tom našem domově hodně vidět a slyšeli jsme to i od našich klientů. Takže ještě jednou velké díky za všechno," řekla Marie Doležalová, ředitelka Domova seniorů.

"Jestliže toto zařízení pomáhá prodloužit tu pohyblivost těch klientů, zabavit je a zároveň těm zaměstnancům zpestřit tu práci s těmi klienty, tak je to jednoznačně skvělá věc," řekla Jana Vlnasová, starostka Dobříše.

"Zde mohou cvičit i klienti na vozíčku, což je pro ně opravdu velký přínos," řekla Aneta Heřmanová.

anketa

Z hřiště jsou nadšeni nejen klienti, ale i zaměstnanci. Středočeský kraj tak nyní plánuje, že se pokusí podobná hřiště zřídit i v dalších domovech pro seniory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu