• Načítám...
>

Hejtmanka se sešla s basketbalisty

Nymburští basketbalisté patří mezi českou basketbalovou špičku. Ti si své volno užívali na golfovém hřišti v Poděbradech, kam je přijela navštívit hejtmanka Středočeského kraje.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje navštívila nymburské basketbalisty. Ti si užívali zaslouženého volna na golfovém hřišti.

"Dnes jsme přijeli tady na golf v Poděbradech vyzkoušet si trochu jiný sport, provést lehký teambuilding, potkat se s nějakými sponzory i s paní hejtmankou, takže takové akce jsou také potřeba zapojit do té přípravy, když na to je čas. Takže jsme rádi, že jsme se tady mohli takto potkat, i když se samozřejmě vidíme i tak dost," řekl Pavel Pumprla, kapitán týmu.

I přes to, že golfové odpoledne překazil déšť, si hráči program volného dne pochvalovali. Tým patří mezi českou basketbalovou špičku a tak hráčům moc času na podobné aktivity během sezóny nezbývá.

"Myslím, že co se týká české ligy, tak tam ta dominance trvá už 16 sezón. A pevně doufám, že to nebude ani letos jinak, že to na tu 17 dotáhneme. Samozřejmě se ale chceme soustředit na nějaký větší úspěch v evropských soutěžích, tedy letos v Lize mistrů. Myslíme si minimálně na poslední osmičku. Uvidíme, jestli už to letos konečně klapne," řekl Pavel Pumprla.

Řešila se i možnost finanční podpory mužstva. Kraj by se chtěl v budoucnu více zaměřit na podporu profesionálních sportovců.

"Pro ty profesionální kluby jsme ještě nenašli nástroj, jak je podporovat, protože my jsme se zaměřili zejména na podporu dětí přes středočeská sportovní centra mládeže. Nicméně na tom teď pracujeme, protože si myslím, že vrcholoví sportovci si také zaslouží podporu," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Program podpory profesionálních sportovců krajští radní připravují a o jeho konečně podobě budou jak sportovní kluby, tak i veřejnost informovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu