• Načítám...
>

Rakovník řešil velkoobjemový odpad

Velkoobjemové kontejnery už se do ulic Rakovníka nevrátí. Jejich provoz město vyjde na velké peníze a odpad do nich vhazovali nejvíce lidé z okolních obcí. Rakovničtí mají na velkoobjemový odpad k dispozici sběrný dvůr.

Reklama

Velkoobjemové kontejnery už v ulicích Rakovníka neuvidíte. Ačkoliv na místním zastupitelstvu zaznívalo, že v ulicích roste nepořádek u kontejnerů, vedení města má s velkoobjemovými kontejnery spíše špatnou zkušenost.

"Naposledy se to uskutečnilo v roce 2015. Pak se od toho ustoupilo z několika důvodů. Jednak kvůli finanční náročnosti, hlavně ale pak kvůli tomu, že kontejnery využíval nikdo jiný než občané města pro ten účel svozu nadměrného odpadu. Využívali to i obyvatelé okolních obcí, objevoval se tam odpad od různých menších firem, které tam dávaly třeba stavební suť a další věci. A také se z toho pak stala taková hrabárna, kdy si lidé přehrabovali a vybírali nějaké potřebné věci a pak město muselo na náklady uklízet okolí těch kontejnerů," řekl Luděk Štíbr, starosta Rakovníka. 

Rakovnickým navíc slouží sběrný dvůr. Podle vedení je spíše potřeba obyvatele motivovat, aby se odpadu nezbavovali tou nejpohodlnější cestou a nepohazovali ho u popelnic, ale využili právě služeb místního dvora.

"Já myslím, že velkoobjemové kontejnery nejsou zapotřebí už z toho důvodu, že máme sběrný dvůr, kam rakovničtí občané mohou odkládat své odpady. To, že jsme měli velkoobjemové kontejnery, sloužilo spíše obyvatelům okolních obcí, kteří tam dávali odpady ze svých chalup," řekl Jan Švácha, místostarosta Rakovníka.

Pro Rakovník zajišťuje služby sběrného dvora firma Marius Pedersen. Odpad je do něj možné navážet každý pracovní den od 11:00 do 17:00. Ve zkráceném provozu funguje také během soboty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu