• Načítám...
>

Hořovická porodnice je v novém

Novým špičkovým vybavením a čtyřmi zbrusu novými pokoji se může pochlubit porodnice ve středočeských Hořovicích. V loňském roce se tu uskutečnilo skoro 1 800 porodů a místní porodnice je tak nejvytíženější v kraji.

Reklama

Hořovická porodnice se dočkala velké modernizace. 

"Porodnice v Nemocnici v Hořovicích je největší porodnice ve Středočeském kraji. Vloni jsme měli 1 800 porodů. A poněvadž neustále poptávka stoupá, stále se ozývají rodiče, že by chtěli rodit u nás, tak jsme rozšířili stávající pokoje ze 3 na 4," řekla Petra Horáková, tisková mluvčí Nemocnice Hořovice.

Nastávající maminky tak mají možnost využít skvělé zázemí, které místní nemocnice nabízí.

"V prvé řadě jsou po celou dobu porodu samy na pokoji. Můžete mít u sebe svůj doprovod, rodičky mají na pokoji televizi, pro doprovod je tady gauč, pro ně samotné je tady lůžko, vlastní sociální zázemí, mohou si pustit vlastní hudbu přes wi-fi systém. Předělali jsme celé oddělení, máme nové zázemí pro personál, nový příjem a nový operační sál," řekla Petra Horáková.

Jednou z prvních maminek, která nové porodní pokoje využila, byla Kateřina Kupková. Ta si nové porodní pokoje nemůže vynachválit.

"Člověk se tam cítí opravdu luxusně, je to tam nové, čisté, pohodlné. A nejvíce jsem si užila sprchu, protože ta má speciální masážní panel, který při té kontrakci, když je to nejtěžší pro tu ženu, masíruje záda. Tak to bylo asi úplně nejlepší. Toto je můj třetí porod a byl nejkrásnější. Nevím, jestli to bylo tím porodním sálem, ale určitě to tomu přispělo. A hlavní roli tady hrál personál, protože tady jsou všichni skvělí," řekla Kateřina Kupková, maminka.

V letošním roce se v hořovické nemocnici narodilo už více než 1 500 dětí. A jak se zdá, další desítky a stovky budou rychle přibývat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu