• Načítám...
>

Do Kolína se sjeli cyklokrosaři

V Kolíně se v sobotu sešla cyklokrosová elita. Čekala na ně rovinatá trať s písečnými pasážemi, která prověřila zdatnost účastníků závodů. Tuto sportovní událost podpořil i Středočeský kraj.

Reklama

Na 300 českých i zahraničních cyklokrosařů si nenechalo ujít Velkou cenu Kolína. Hlavním dějištěm 15. ročníku tohoto prestižního závodu se stal Atletický stadion Mirka Tučka a přilehlý lesopark Borky.

"Cyklokros je v Kolíně doma už velmi dlouhou dobu. Je odsud první mistr světa v cyklokrosu z ČR - Miloš Fišera. Je to zároveň i mistrovství Středočeského kraje," řekl Jan Slavíček, organizátor závodu.

Pro závodníky byla připravena rovinatá trať s písečnými pasážemi. Právě ty měly prověřit zdatnost cyklokrosařů nejvíce.

"Ta trať v Kolíně nemá velké převýšení, je hodně rychlá a rozhodují tady technické pasáže, které jsou v lese v písku. Tam opravdu malá chyba v tom písku znamená 5 nebo 10 vteřin ztráty. A ta ztráta už se tady hodně těžko dojíždí," řekl Jan Slavíček.

Mezi účastníky v mužské kategorii nechyběl ani čerstvý vicemistr ČR Tomáš Paprstka.

"Je to pro nás v Kolíně takový vrchol sezóny tady na domácím poli. Takže se těším. Je to tady největší cyklistická akce. Vyhovuje mi to tady. Mám i natrénováno ze soustředění, takže bych měl být připraven na 100 %," řekl Tomáš Paprstka, vicemistr ČR 2019.

Záštitu nad Velkou cenou Kolína převzal Středočeský kraj, který podporuje tyto i další sportovní události.

"Každopádně sport patří mezi priority této vlády ve Středočeském kraji. Šetřit na něm nehodláme ani v budoucnu," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje. 

Prestiž tohoto závodu potvrdil i velký zájem fanoušků. Ty neodradil ani přízemní mrazík.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu