• Načítám...
>

Mělničtí policisté mají vlastní kalendář

Velmi zajímavý projekt vznikl na Mělníku, kde se tři kamarádi domluvili a vytvořili kalendář, který je plný netradičních modelů a modelek. Kalendář je totiž plný policejních uniforem.

Reklama

Pár přátel stačí mít, co umí za to vzít. Tak to si určitě říkal fotograf Tomáš Lorenz, když oslovil své kamarády z řad strážníků a policistů na Mělníku, aby společnými silami vytvořili kalendář Bezpečný Mělník.

"Na kalendáři se pracovalo asi zhruba rok. Tím, že fotky jako takové se fotily asi 10 měsíců, ty 2 měsíce trvala postprodukce, nějaká propagace a příprava vernisáže," řekl Tomáš Lorenz, autor fotografií.

"Ty fotky nám daly docela zabrat. Sice vypadají velice akčně, to vytvoření bylo někdy hodně dlouhé, ten zásah trvá pár vteřin, ale ta fotka musela ukázat tu hloubku té akce. To nám někdy trvalo opravdu dlouho," řekl Petr Limprecht, vedoucí dopravně-preventivní skupiny MP Mělník.

"Bral jsem to jako výzvu. Něco obdobného jsem nikdy nedělal. Je to něco unikátního, co se může dát na podnos veřejnosti," řekl Tomáš Svoboda, vrchní komisař ÚO Nymburk PČR.

Tvůrce kalendáře pojí přátelství i velmi podobné životní hodnoty.

"Prvotně je o tom kamarádství. A s tím přišla i ta myšlenka, proč nenafotit akční kalendář těch policistů. Nejsložitější je vyfotit tu fotku jako takovou, protože kolikrát jsme nevěděli jak přímo bude vypadat to místo, takže se prostě kompozice a vůbec celá ta fotka kolikrát vymýšlela na místě," řekl Tomáš Lorenz.

"Snažili jsme se udělat ty fotografie co nejvíce akční, aby právě připomínaly ty reálné situace nadrámcové spolupráce, ne jen potřebné součinnosti, která je zákonem dána," řekl Tomáš Svoboda.

"Proto, že tady se státní policií máme nadstandardní vztahy, tak jsme si řekli, že by to mohla být skvělá ukázka té naší práce v trochu jiném pojetí, než jsou asi lidé zvyklí," řekl Petr Limprecht.

A veřejnost je spokojena. Kmotrem kalendáře se stal mělnický starosta a město Mělník také výrobu kalendáře finančně podpořilo.

"Tento kalendář ukazuje to, co je asi smyslem bezpečnostních složek města i PČR, poněvadž Bezpečný Mělník je pokračování myšlenky pomáhat a chránit," řekl Ctirad Mikeš, starosta Mělníka.

Výstava fotek z kalendáře bude v lednu znovu pokračovat. 

"Budou ji provázet v dopoledních hodinách sociálně preventivní projekty pro školy, kde se setkají s tvůrci kalendáře, jejich profesemi a také se zákulisím vzniku toho díla," řekla Jitka Králová, muzejní pedagog.

Výstava zachycující fotografie z kalendáře Bezpečný Mělník bude v prostorách Regionálního muzea Mělník k vidění od 13. do 24. ledna. A věřte, že stojí za to.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu