• Načítám...
>

Křivoklát oslavil advent spolu s králem

Adventní období většinou slavíme se svou rodinou a se svými blízkými. Co byste ale řekli na to, kdybyste mohli advent strávit po boku krále Přemysla Otakara II.? Přesně to se vám poštěstí na hradě Křivoklát, kde je kromě tradičních adventních trhů, připravený bohatý doprovodný program. Vystoupí například šermíři, flašinetáři, loutkařský spolek a bude hrát kapela a to vše v královské společnosti. Královský advent na Křivoklátě budete moci kromě tohoto víkendu prožít ještě 14. - 15. prosince. Tak si to nenechte ujít!

Reklama

Prosinec patří na hradě Křivoklát adventním trhům a veselicím v královském stylu. Kromě výborného jídla a pití se návštěvníci mohli těšit např. na flašinetáře, kejklíře a hudebníky. Doprovodný program je opravdu bohatý a pestrý.

"Je tady i divadlo pro děti, různé pohybové i hudební aktivity. A samozřejmě nechybí ani velice bohatý jarmark, kde lidé mohou vidět řemesla. Máme tady kováře, dráteníka nebo pekaře," řekla Alena Jakšová, hlavní průvodkyně hradu Křivoklát.

Nádvoří hradu bylo zaplněné lidmi, kteří si naplno užívali předvánoční atmosféru. A jak bylo vidět, každý si přišel na své.

anketa

Jednou z nejočekávanějších událostí v rámci královského adventu na Křivoklátě byl příjezd krále Přemysla Otakara II., kterého si s chutí zahrál samotný pan kastelán.

"Přemysl Otakar II. je můj oblíbený panovník. A tento hrad má na svědomí. On ho vlastně dostavěl, než padl v roce 1278 v bitvě na Moravském poli," řekl Petr Slabý, kastelán hradu Křivoklát.

A přesto, že hrady a zámky bývají v Česku během zimy většinou zavřené, na Křivoklátě to neplatí.

"Lidé mají velký zájem o prohlídky hradu v tuto dobu, takže my jsme za to rádi, protože to je naše priorita. Ukazovat lidem hrad, naše dějiny, kulturu, to dědictví," řekl Petr Slabý.

A pokud jste náhodou neměli tentokrát čas, další královský advent proběhne na Křivoklátě ještě o víkendu 14. až 15. prosince. Rozhodně to bude stát za to.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu