• Načítám...
>

Benešovsko hostilo špičkové písaře

Do Neveklova na Benešovsku se sjeli ti nejlepší písaři. Ti nejrychlejší a nejpřesnější v psaní na klávesnici z celé republiky. Mistrovství republiky se konalo na místní Obchodní akademii, zúčastnil se ho i vicemistr světa v psaní na mechanickém stroji a trenér v psaní všemi deseti Jaroslav Zaviačič. Soutěžící přijel podpořit i radní Středočeského kraje Martin Herman.

Reklama

Češi patří mezi světovou špičku v rychlosti a přesnosti psaní na stroji i na klávesnici. A právě ti nejlepší z nejlepších se sjeli na Obchodní akademii v Neveklově na Benešovsku. Právě tady se konalo Mistrovství republiky v psaní na klávesnici Open 2019. I místní studenti patří k těm nejšikovnějším.

"Měli jsme účastníka mistrovství světa, mistra ČR jsme měli několikrát a v podstatě každý rok se nám některé dítě dostane na mistrovství ČR, takže možná i to je další důvod, proč jsme byli osloveni," řekla Soňa Veisová, ředitelka Obchodní akademie Neveklov.

Školu oslovil mistr světa Jaroslav Zaviačič s manželkou. Od svých studentských let na ekonomické škole tvrdí, že k dosažení výborných výsledků je nejdůležitější motivace. Je zakladatelem celosvětové internetové školy v psaní na klávesnici.

"Je to individuální programovaná výuka, takže každý žák je veden v podstatě počítačem na úrovni, jako by měl svého učitele," řekl Jaroslav Zaviačič, vicemistr světa v psaní na stroji.

Mistrovství světa v psaní na klávesnici má několik soutěžních disciplín. Soutěžící z celé země soutěžili např. v opisu na 30 minut, v protokolování nebo v autorské korektuře. Na šampionát do středočeského Neveklova přijel i radní Středočeského kraje Martin Herman.

"Pevně věřím, že této soutěže by se mohli zúčastnit i nějací úředníci Středočeského kraje," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Sám by si prý ale závodit netroufl.

"Frekvence, které tady absolvují ti další účastníci, je nějakým 600 až 700 úhozů za minutu," řekl Martin Herman.

Vítězové postoupí na mistrovství světa, které se koná jednou za 2 roky na různých místech světa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu