• Načítám...
>

Rok 2020 bude ve znamení dopravy

Rekonstrukce dálnice D1, stavba nového úseku dálnice D6, rekonstrukce silnice druhé třídy z Prahy do Štěchovic nebo kompletní dokončení integrace středočeské hromadné dopravy. To jsou jen některé cíle vedení Ředitelství silnic a dálnic a Středočeského kraje. Jisté je to, že i v roce 2020 se bude ve středních Čechách masivně budovat a rekonstruovat dopravní infrastruktura.

Reklama

Doprava bude jedním z hlavních témat ve Středočeském kraji v roce 2020. ŘSD tu staví nebo rekonstruuje hned několik úseků dálnic.

"Samotná modernizace dálnice D1 ovlivňuje opravdu výrazným způsobem jihovýchodní části Středočeského kraje. V tuto chvíli jsou veškeré předpoklady k tomu, abychom v roce 2021 dokončili samotnou modernizaci. Čeká nás kritický rok 2020. V tom celku to bude až 71 kilometrů, které se budou opravovat. Ale věřím, že ten rok přežijeme a od té doby už se bude situace jen zlepšovat," řekl Radek Mátl, generální ředitel ŘSD ČR.

Nové úseky dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov a Řevničov - obchvat sice kvůli geologickým průzkumům nabraly zpoždění, ale i tak by na konci roku 2020 měly být otevřeny. Podle ŘSD by se v roce 2020 mohl začít stavět i obchvat Olbramovic.

"Kde se dlouhodobě potýkáme s odvoláními proti stavebním povolením. Zároveň v rámci vyvlastnění máme velké problémy právě s majitelem autobazaru. Ale věřím, že tento proces dotáhneme na začátku roku 2020 tak, aby ve druhé polovině roku stavba mohla být zahájena," řekl Radek Mátl.

Z pohledu kraje je velkou investicí silnice II. třídy II/102 podél Vltavy.

"Ze Štěchovic do Prahy, která je zhruba za 800 milionů. Začalo se to v roce 2019 a pokračuje se ještě další 3 stavební sezóny proto, aby ten zásah nebyl tak citelný pro řidiče, protože se tam jedná o kyvadlovou dopravu," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Kraj by také měl v roce 2020 zkompletizovat integraci veřejné dopravy. Radní František Petrtýl by celou integraci rád dokončil do konce prázdnin, aby s novými školním rokem bylo vše připravené.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu