• Načítám...
>

Kralupský skatepark prochází opravou

Skatepark na sídlišti Cukrovar v Kralupech nad Vltavou prochází v současné době kompletní rekonstrukcí. Kromě dvou původních U-ramp budou překážky i povrch úplně nové.

Reklama

Kralupský skatepark byl vybudován už v 90. letech minulého století. Za 21 let své činnosti se však na něm podepsal zub času. Radnice města proto rozhodla tento venkovní areál opravit tak, aby vyhovoval skateboardistům, bruslařům i bikerům.

"My jsme skatepark vybudovali myslím v roce 1999. A samozřejmě ten skatepark odpovídá té době. Je to asfaltová plocha, na které jsou položené volně ty kovové překážky. A hlavně nevyhovuje na současné požadavky těch skejťáků," řekl Marek Czechmann, starosta města Kralupy nad Vltavou.

Plocha bude z hlazeného betonu, který poskytne lepší vlastnosti pro jízdu a zároveň dlouhou životnost.

"Jeho podoba teď bude taková, že to bude železobetonová konstrukce, deska, na tom budou z betonu vymodelovány veškeré ty prvky. Na hranách těch překážek jsou kovové úhelníky, aby ty rohy zůstaly neporušené. Na tom budou jezdit jak na skateboardech, tak i na kolech," řekl Marek Czechmann.

Kromě původních dvou ramp, které se podařilo zachovat, zde vzniknou zcela nové překážky.

"Momentálně dochází k úpravám terénu a víceméně bude následovat výměna překážek, celá úprava toho areálu. Celá investice přijde město na 3,5 milionu korun," řekl Aleš Levý, tiskový mluvčí města Kralupy nad Vltavou.

Opravený skatepark by se měl veřejnosti otevřít na začátku května tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu