• Načítám...
>

Libušín informuje přes mobilní aplikaci

Města Středočeského kraje informují své obyvatele o novinkách a akcích přes mobilní aplikace. V Libušíně využívají aplikaci Moje obec. Tu si stáhly už stovky obyvatel. Město přes aplikaci informuje například o svozu odpadu, různých poruchách a opravách, ale i o kulturních akcích.

Reklama

V Libušíně na Kladensku informují své obyvatele o novinkách z dění ve městě prostřednictvím rozhlasu, internetu a také úřední desky před úřadem. Před časem ale zavedli také mobilní aplikace Moje obec, přes kterou může úřad posílat informace rovnou do mobilů.

"Do té aplikace zadáme, pokud se domluvíme, informaci, která tam má jít. Jakmile ji tam vložíme, případně vložíme i nějaký plakátek, tak občané dostanou informaci. Můžete načasovat den i hodinu, takže okamžitě dostanou informaci do mobilního telefonu, což je pro ně velmi přínosné, než aby vyhledávali na stránkách," řekla Jindra Šmolíková, místostarostka.

Po stažení aplikace do mobilu stačí zadat město, ve kterém uživatel bydlí, přidat své jméno a telefonní číslo a je zaregistrován. V Libušíně aplikaci využívá na 400 lidí, ostatní zatím volí klasické informační cesty.

anketa

V aplikaci navíc mohou fungovat jako informátoři sami obyvatelé. Mohou např. město informovat o lokálních problémech nebo přímo problém vyfotit a zaslat.

"Pokud mají chytrý telefon, tak nám tam mohou dávat i hlášení, že třeba nejde světlo, že je tam něco prasklého, a ta aplikace umí to, že nám ukáže, kde to ten člověk fotil, jestli požaduje odpověď, jestli je tam telefonní číslo. My mu na to potom odpovídáme, pokud požaduje odpověď," řekla Jindra Šmolíková.

Aplikaci mohou využívat majitelé chytrých telefonů ale i starších zařízení. Ti ale dostanou pouze stručnou informaci bez doprovodných obrázků, plakátů a podobně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu