• Načítám...
>

Krajští policisté bilancovali

Krajští policisté bilancovali za rokem 2019. Oproti především letům nebyl nijak výjimečný. Velkou pozornost ale mají vloupání do objektů, která se na sklonku loňského roku odehrála v části Praha - venkov JIH.

Reklama

Středočeští krajští policisté bilancovali nad rokem 2019. 

"Byť evidujeme nárůst kriminality oproti roku 2018, tak musím konstatovat, že ten nárůst je nepatrný. A jak jsem říkal v úvodu, tak evidujeme nárůst odhalené trestné činnosti, což bylo i cílem a jednou z priorit zdejšího krajského ředitelství," řekl Jan Krejčí, náměstek ředitele KŘP Středočeského kraje.

Velkým tématem v závěru loňského roku byla organizovaná vloupání do objektu v části Praha-venkov JIH.

"V současné době probíhá prověřování ve věci, nicméně musím konstatovat, že s odkazem na minimální zjištění důkazních prostředků a stop zatím nebyl žádný případ objasněn. Co se týče vloupání do rodinného domu, tak poslední skutek evidujeme v noci na 1. ledna 2020. To znamená, že Silvestrem nám skončila veškerá ta vloupání, která počítáme do série," řekl Jan Krejčí.

Středočeští policisté se také potýkají s personálními problémy, které by rádi ještě letos vyřešili.

"Náš hlavní cíl je doplnit početní stavy. Viděli jste, že my v náboru hodně děláme, v rámci republiky jsme v tomto směru nejaktivnější a budeme pro to dělat maximum, abychom stavy doplnili," řekl Václav Kučera, ředitel KŘP Středočeského kraje.

Policisté také hodnotili situaci na silnicích. V loňském roce oproti roku 2018 přibylo nehod, klesl ale počet usmrcených osob. Ve velkém také přibylo nehod, za které může střet s lesní zvěří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu