• Načítám...
>

V Mladé Boleslavi vystavují zápalkové nálepky

Muzeum Mladoboleslavska připravilo výstavu Československých zápalkových nálepek. expozice návštěvníkům nabídne celoživotní sbírku nálepek Miloše Kouta. Vystaveny jsou krabičky i zápalkové nálepky z domácí produkce celosvětově známé značky Solo Sušice, ale i dalších menších výrobců.

Reklama

Zápalky v životě použil snad každý. Pro Miloše Kouta se ale stal tento výrobek celoživotní vášní. Část z jeho sbírky zápalek, krabiček a nálepek je teď k vidění v Muzeu Mladoboleslavska. Výstavu uspořádal na sběratelovu počest jeho vnuk. 

"Ten jeho hlavní záměr bylo sbírat zápalky Československé provenience. Ne tedy jen ty domácí, ale i ty, které byly určeny pro export do celého světa. Máme vystavenou opravdu jen mizivou část celkové sbírky, protože ta čítá několik tisíc kusů zápalkových nálepek, říká kurátor výstavy Adam Kout. 

V rámci výstavy mysleli tvůrci také na děti, připravili pro ně po celou dobu trvání výstavy tvořivou dílničku, kterou mohou navštívit také mateřské školy a první stupně základní škol. ¨

"V podstatě jsme se snažili zaměřit i na děti, aby měly možnost si pohrát na  výstavě a aby se tady také zabavily. Mohou si tady hodit sirkou, mohou si sestavit hlavolam, postavit různé domečky, autíčka a podobně," dodává Adam Kout. 

Součástí expozice je také videoprojekce, která ukazuje výrobu a použití sirek v historických snímcích. Výstavu v prostorách mladoboleslavského hradu mohou zájemci navštívit až do třetího května. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu