• Načítám...
>

Kraj pomáhá autobusovým dopravcům

Středočeský kraj poskytne autobusovým dopravcům v souvislosti s pandemií koronaviru mimořádnou finanční zálohu. Vedení kraje tak reaguje na pokles výběru jízdného a zvýšené náklady na opatření.

Reklama

V současné době to autobusový dopravci nemají jednoduché. Kromě strachu, že se jejich řidiči nakazí koronavirem, musí řešit pokles výběru jízdného a zvýšené náklady.  Středočeský kraj se proto rozhodl jim poskytnout mimořádnou finanční zálohu v hodnotě 100 miliónů korun. 

"My se snažíme v této nelehké situaci dopravcům pomoci protože mají velký pokles tržeb jízdného," potvrdil radní Středočeského kraje, František Petrtýl. 

"Teď jsou vybírané tržby na nule. Od kraje máme přislíbeno, že ta kompenzace bude zvýšená o tu částku, která nám chybí v tržbách, protože my musíme platit náklady jako jsou pohonné hmoty, platy řidičů apod. A měli bychom tak problémy s cashflow," doplnil ředitel KD servis, Ludomír Landa. 

Finanční záloha bude rozdělena do dvou částí s tím, že bude vyplacena v dubnu a květnu.

"Částka je rozdělena po 50% tedy po 50 milionech. Bude to zúčtovatelná záloha. Dáváme to dopředu. A samozřejmě po tom si musíme opět sednou s dopravci a vymyslet jak co nejvíce zmenšit ty dopady," uvedl radní Středočeského kraje, František Petrtýl. 

V polovině března přešel Středočeský kraj na prázdninový jízdní řád. Dopravci zároveň přijali řadu bezpečnostních opatření.

"V současné době dezinfikujeme autobusy a čistíme v několika etapách. Poprvé, když se autobus vrátí do garáží. Tak se snažíme vydezinfikovat postřikem proti covidu 19. A další čištění probíhá ozonérem," doplnil ředitel KD servis, Ludomír Landa.

Vedení Středočeského kraje uvažuje o omezení některých víkendových spojů. Jasno chce mít nejpozději do 10 dubna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu