• Načítám...
>

V Kročehlavech opravují ulice a parkoviště

V kladenské čtvrti Kročehlavy přibudou parkovací místa a opraví se i ulice a chodníky. Vedení města chce využít současného stavu, kdy provoz vozidel je minimální a tím pádem mohou práce probíhat bez velkých omezení.

Reklama

V kladenské čtvrti Kročehlavy začala plánovaná revitalizace ulic Unhošťská, Obránců míru a Varšavská, které jsou dlouhodobě ve nevyhovujícím stavu. 

Rozhodně to můžeme za současného stavu dělat po větších etapách a můžeme ty vetší etapy zahájit dříve než jsme plánovali. Původně se tyto práce plánují na letní prázdniny. Za současného stavu můžeme začít už teď," uvedl primátor města Kladna, Dan Jiránek.   

 V této lokalitě se nachází poměrně hustá bytová zástavba. Radnice proto plánuje navýšit kapacitu parkovacích míst. 

Tady v této lokalitě rozšíříme tu plochu určenou pro parkování. Takže tady vznikne dalších 30 až 50 nových parkovacích míst. Důležité je, že povrch pro parkování bude ze vsakovacích dlaždic. Takže když zaprší, voda vsákne do země, což je v posledních letech, kdy panuje sucho, velmi důležité ," doplnil primátor města Kladna, Dan Jiránek.   

Město zde opraví chodníky, následovat bude rekonstrukce povrchu silnice a přilehlých ploch. Vše má být hotové do konce července.

Někde bude zámková dlažba. V  místech, kde nepředpokládáme, že bude zasíťování tak tam dáme asfalt. Revitalizace by měla vyjít na necelých 15 miliónů korun," uvedl primátor města Kladna, Dan Jiránek.   

V rámci zvýšení bezpečnosti obyvatel dojde i k výměně osvětlení u stávajících přechodů v ulici Obránců míru. Bude se jednat o nové stožáry s LED svítidly s bílou barvou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu