• Načítám...
>

Čapí hnízdo můžete sledovat online

Do Mnichova Hradiště se i letos vrátil párek čápů.Sledování života čápů se stalo zálibou mnoha obyvatel města. Nabízí totiž pohled na jedinečný životní cyklus ​těchto brodivých ptáků.

Reklama

Do Mnichova Hradiště se i letos vrátil pár čápů. Ti se usídlili na komíně jedné z bývalých továren nedaleko centra. Právě odtud mohou lidé sledovat jejich život prostřednictvím 24 hodinového online přenosu.

"Lidi začali posílat fotky, že je to pěkné a fotí je z dálky. Tak jsem si řekl, že bychom mohli přinést bližší pohled. Kousek před radnicí jsem potkal kolegu, který má místní IT firmu a zeptal se ho, jestli by to uměli nějakým způsobem přiblížit. Za týden jsme měli na místě kameru," říká Ondřej Lochman, starosta města Mnichovo Hradiště.

Sledování života čápů se stalo zálibou mnoha obyvatel města. Nabízí totiž pohled na jedinečný životní cyklus těchto brodivých ptáků.

"Nejdřív přiletí jeden čáp, potom druhý, pak se začnou objevovat vajíčka a potom se rodí děti, malá čápata. Pak přichází drastické momenty. Když je jich tam moc a čápi je nedokáží uživit, tak začnou malá čápata vyhazovat z hnízda. Přežijí jen ti nejsilnější, to je realita přírody. Potom je učí létat, to je jeden z těch nejhezčích momentů, když večer uvidíte čápa, jak se učí létat a poprvé vyletí z komína,"  říká Ondřej Lochman, starosta města Mnichovo Hradiště.

Mnichovohradišťské čapí hnízdo můžete sledovat i vy. Na stránkách města je k dispozici odkaz na živý přenos. K videu patří také informace o dění v hnízdu. Tam se například dozvíte, že můžete pozorovat vývoj až pěti vajíček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu