• Načítám...
>

Pavlíkov láká na fotbalgolfové hřiště

Spojení fotbalu a golfu nabízí hřiště v Pavlíkově. Vypadá jako klasické golfové hřiště, avšak jamky jsou větší a hra, zvaná fotbalgolf, se zde hraje s fotbalovým míčem. Přijít si zahrát mohou jak sportovci, tak nováčci, ženy, muži i děti.

Reklama

Fotbal, kde se nekope míč do brány a zároveň golf, který se hraje bez holí. Tak by bylo možné popsat sport zvaný fotbalgolf, který spojuje tyto dvě hry do jedné a který je možné si zahrát například na hřišti v Pavlíkově. Jak se fotbalgolf hraje nám vysvětlil předseda České fotbalgolfové asociace Tomáš Neumann.

"Je to takový golf s míčem, kde místo malého míčku a golfové hole používáte klasický fotbalový balón a hrajete na jamky, které mají v průměru 60 centimetrů." Vysvětlil Tomáš Neumann, předseda ČFGA.

Je možné hrát v párech i týmech a sport je vhodný pro otřelé sportovce i ty, kteří se sportem teprve začínají. Hřiště má dvě části, jednu pro pokročilé a druhou s mírnějším terénem pro začátečníky. Zeptali jsme se, zda jsou v tomto sportu úspěšnější fotbalisté, či golfisté.

"Je to přesně na půl, fotbalisti si myslí, že v tom budou nejlepší, ale není to pravda. Je tam potřeba i to golfový myšlení a hrajou třeba s náma ženy, který do padesáti let vůbec nekoply do balónu a teďka jezdí pravidelně celostátní ligu a jsou někdy lepší než ti chlapi, kteří hrajou od malička fotbal." Upřesnil předseda ČFGA Tomáš Neumann.

"To mi vlastně dělá do dneška problém, že tam je i ten golf, protože jsem si myslel, že jako celkem dobrej fotbalista budu dobrej, ale opak je pravdou a pořád mám problém s tím se umisťovat nahoře, ale jinak je to pro mě určitě krásnej relax." Přiznal Michal Holý, futsalista a hráč fotbalgolfu.

Fotbalgolf vznikl před více jak třiceti lety jako zábava farmářů ze severských zemí. Postupně se z něj stal uznávaný sport.

Tomáš Neumann, předseda ČFGA říká, že "v roce 2004 vznikla ve Švédsku světová fotbalgolfová asociace a od roku 2007 se v tom pravidelně hraje mistrovství světa a mistrovství Evropy a takový grand slam národních týmů kam spadá i Česká republika." 

V České republice je 8 certifikovaných hřišť. Kromě Pavlíkova je tedy možné zahrát si tuto zajímavou hru například i v Brně, Plzni či Pardubicích. Kdo si chce přijít zahrát pro zábavu, nepotřebuje žádné předchozí zkušenosti. Kdo by ale chtěl uspět lize, musí si osvojit několik důležitých dovedností.

"Základní je kopací technika, bez toho to nejde, hodně důležitá je hlava, když tam nefunguje, tak to nekopete tam, kam si přejete a důležitý je to hřiště znát."  Popisuje futsalista a hráč fotbalgolfu Michal Holý.

Ten, kdo navštíví stejné hřiště opakovaně, tak získá větší přehled o terénu a bude vědět, jak nejlépe umístit míč do jamky. Přijít trénovat na hřiště v Pavlíkově je možné kdykoliv. Pouze skupiny s více jak patnácti členy by si měli raději hřiště předem rezervovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu