• Načítám...
>

Pracovní výjezd měl nabitý program

Při svém pracovním výjezdu do Říčan se středočeská hejtmanka zaměřila na zdejší domov seniorů. Navštívila ale také probíhající roadshow Středočeské centrály cestovního ruchu. Pak se ještě vydala za dětmi do dětského domova poblíž Benešova.

Reklama

Středočeská hejtmanka navštívila Říčany. Její program začal v Domově Pod Kavčí skálou, kde jí přivítal nejen personál, ale také sami klienti.

"Toto zařízení je velmi hezké. Jeho výhodou je nejen členitá stavba, ale i to, že je to jedno z menších zařízení. Je tu 55 klientů, takže všechny aktivity, které směřují k tomu, aby senioři trávili volný čas aktivně, tak je mnohem snazší než u zařízení, které má 250 a více," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"Naše zařízení funguje pro klienty od 63 let výš a se sníženou soběstačností. Máme tu plnou zdravotní a pečovatelskou péči, stravování, klienti jsou tu jako doma. Je tu spoustu volnočasových aktivit. Když se podíváte, tak máme nádhernou zahradu, v létě velmi využívanou," říká Petra Suchánková, zástupkyně ředitele Domov Pod Kavčí skálou.

Další zastávkou v Říčanech bylo Masarykovo náměstí. Tady byl po celý den pro místní obyvatele připravený stánek Středočeské centrály cestovního ruchu, který nabízel desítky brožur s tipy na výlety a další vyžití v kraji. Odtud se středočeská hejtmanka vydala do dětského domova nedaleko Benešova.

"V současné době jsou v zařízení děti od 3 do 23 let. Poskytujeme veškerou péči, tzn. vzdělávací, výchovnou, ale i sociální," říká Hana Urbanová, ředitelka Dětského domova Racek.

"Musím říct, že personál tohoto malého dětského domova odvádí úžasnou práci. Měla jsem možnost mluvit s dětmi a je vidět, že jsou tu spokojené, jako doma. To je to nejdůležitější," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Vedení domova by rádo objekt v budoucnu nechalo zrekonstruovat. V plánu je vybudování čtyř bytových jednotek s koupelnou a kuchyní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu