• Načítám...
>

O Geoparku Barrandien se dočtete v nové knize

Území mezi Kutnou Horou, Prahou a Plzní přispělo ke vzniku evropské geologie. Význam této lokality poutavým a výpravným způsobem přibližuje nová kniha: Krajem Joachima Barranda: Cesta do pravěku země české. Vydaní publikace financoval Středočeský kraj.

Reklama

Krajem Joachima Barranda: Cesta do pravěku země české. Tak se jmenuje kniha, která popisuje a přibližuje čtenáři poutavou formou významnou geologickou oblast na území mezi Kutnou horou, Prahou a Plzeňským krajem, která je součástí Geoparku Barrandien. 

"Je velice fundovaná z hlediska vědeckých informací, ale ty vědecké informace jsou podané natolik čtivou a dostupnou formou, že se domnívám, že je to čtení pro studenty středních škol i pro širokou veřejnost," řekl Jan Turek, spoluautor knihy. 

Tato oblast je zdrojem desítek přírodních pravěkých i historických lokalit, které zaznamenávají mezníky biologického i civilizačního vývoje. Kniha se například věnuje vzniku lesa, ale i období změn, vymírání a samotnou regenerací.

"Hlavní, co si může čtenář odnést, je zážitek. Zážitek z poznání, tak také zážitek estetický, protože ta kniha je velice výpravná a má velice poutavé a pozoruhodné fotografie, i rekonstrukční kresby," řekl Jan Turek. 

Křest publikace si nenechala ujít ani hejtmanka Středočeského kraje. 

"Je to další kousek do mozaiky, která potvrzuje, že střední Čechy jsou krásné a stojí za to je navštěvovat a pátrat po pramenech nejen historických, ale třeba i geologických," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Knihu mohou zájemci využít i jako novodobého průvodce zajímavými a málo známými místy. Díky finanční podpoře kraje je tato publikace dostupná u většiny vydavatelů knih.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu