• Načítám...
>

Kraj opravuje silnice ve velkém

Více než čtyři miliardy korun utratí Středočeských kraj v letošním roce za opravy a budovaní nových silnic. Za poslední rok se tak každý den v kraji opraví za den dva kilometry silnic a každý týden se zrekonstruuje jeden most. Z nové vozovky se aktuálně mohou těšit i obyvatelé obce Straky na Nymbursku.

Reklama

S několikatýdenním předstihem se podařilo dokončit rekonstrukci komunikace v obci Straky. Silničáři zde odstranili původní povrh ze žulových kostek, provedli sanaci podloží, drenáž a položili novou vozovku.

"Právě otevíráme sedmnáct set metrů kompletně opravené silnice, kde dříve bývaly kostky. Pro občany to určitě bude příjemné, protože zde bude menší hluk. Jak vidíte je to krásně opravená silnice," konstatoval Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Podle radního Františka Petrtýla, který má dopravu v kraji na starosti, se krajské silnice II. a III. třídy opravují ve vysokém tempu.

"Za naše funkční období jsme opravili zhruba tisíc pět set kilometrů silnic druhých a třetích tříd a přes dvě stovky mostů. V letošním roce, kdy se investuje do nových silnic  a oprav silnic přes čtyři miliardy korun, je tempo takové, že zhruba na každý den připadají dva kilometry zhotovených nebo opravených komunikací. A za necelý týden jeden most," upozornil František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Že kraj s kvalitou silnic pohnul, potvrzuje i hodnocení silnic druhých tříd, které si kraj nechal zpracovat na začátku a na konci volebního období.

"Dostali jsme se z průměrné známky 3,4 na 2,7, což je skutečně velký úspěch. Na konci roku 2016 bylo například 250 kilometrů silnic na jedničku a dnes už je to 500 kilometrů silnic. Na druhé straně žebříčku jsme se dostali ze 700 kilometrů v havarijním stavu na 350, takže tam se to také podařilo," dodal František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

I přesto jsou opravy silnic druhých a třetích tříd jedna z hlavních priorit vedení kraje, ať už v jeho čele bude sedět kdokoli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu