• Načítám...
>

Cholupice a Dolní Břežany spojuje cyklostezka

  • 2. října 2020,
  • 8:49,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Technická správa komunikací dokončila cyklostezku mezi Cholupicemi a Dolními Břežany. Stavební práce začaly v květnu tohoto roku. Sloužit bude nejen milovníkům jízdy na kole, ale i místním obyvatelům k odpočinkovým procházkám.

Reklama

Technická správa komunikací zprovoznila cyklostezku mezi Cholupicemi a Dolními Břežany. Je koncipována zároveň jako výletní procházková trasa pro občany obou obcí. 

"Cyklostezka je určena jako smíšená. Tedy nejen pro cyklisty, ale i pro pěší jako vycházková oblast, která je spojena i s altánkem a odpočinkovou částí," upozornila Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. města Prahy.

Délka cyklotrasy s asfaltovým povrchem je 1200 metrů. Její šíře od 2,5 až 3 metrů by měla uživatelům poskytnout dostatek místa pro obousměrný provoz. 

"Toto spojení bylo původně polní cestou a bylo poměrně často využívané. Na žádost městských částí jsme přistoupili ke stavbě kompletní nové cyklotrasy. Je zasazena do betonových zárub," popsala Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. města Prahy.

Nová zpevněná komunikace umožňuje cyklistům i místním lidem pohodlnější cestu zejména v nepříznivém počasí. Stezka totiž vede z velké části napříč polem. 

Anketa

"Je to dobré pro cyklisty. Dá se jezdit i když prší."

"Jsem tu víceméně každý den. Projíždím tudy svoji trasu. Je to teď určitě lepší. Nemám nic špinavého, a to včetně kola."

"Je to nová cesta tak uvidíme, jak dlouho takto nová vydrží. Na jízdu je to určitě dobré."

Celkové náklady na výstavbu činily 11 miliónů a dvě stě tisíc korun. TSK komunikací plánuje do budoucna stezku dále prodloužit. Vše bude záviset na tom, zda se jí podaří odkoupit potřebné pozemky od jejich majitelů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu