• Načítám...
>

Situace kolem nákazy covidem se v kraji zhoršila

Situace ohledně pandemie Covid -19 se zhoršila také ve Středočeském kraji. V současnosti je zde evidováno celkem 19 598 nakažených. Narůstá i počet hospitalizovaných. Kraj se zároveň připravuje na velkokapacitní očkování. Do konce března by měl mít k dispozici 156 000 dávek vakcíny.

Reklama

Situace ohledně pandemie Covid–19 se zhoršuje také ve Středočeském kraji. Za čtvrtečních 24 hodin přibylo více než 2600 nových případů nakažených. Zvyšuje se také číslo nakažených v řadách seniorů 65 plus. Situace začíná být hraniční i ve středočeských nemocnicích.

"Máme v současné době obsazeno 88 lůžek intenzivní péče a víme, jak to v nemocnicích vypadá. Predikce k 20. lednu je obsazenost 242 lůžek intenzivní péče z celkových 260. A pak lůžek normálních, které mají oxygenoterapii, máme zhruba 2000. Jejich obsazenost ke stejnému datu, má být 1500. To je velmi vážná situace a jsou to vlastně nejhorší čísla predikcí, která dosud byla," uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Celkový počet nakažených v kraji se k pátečnímu ránu dostal na číslo 19 598, a podle vedení kraje budou čísla v rámci predikce ještě narůstat. Ušetřen není ani zdravotnický personál, a tak vedení kraje prosí, aby se do pomoci zapojili také dobrovolníci. Kraj s koncem roku začal s očkováním prioritních skupin, do konce března by pak mělo být v kraji k dispozici na 156 tisíc dávek vakcíny. 

"V příštím týdnu zahájíme očkování personálu v sociálních službách, domovech seniorů, popřípadě dětských domovech, protože i tam jsem měli určitá centra výskytu. Co se týká klientů, tak ti budou očkováni ihned vzápětí po personálu," konstatoval Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Kraj má v současnosti k dispozici třináct očkovacích center. Pracuje teď také na vytvoření velkokapacitních očkovacích míst. V každém okrese mělo být alespoň jedno. Na těchto místech, která budou zřízena nemocnicemi, pak bude možné naočkovat až šest set lidí denně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu