• Načítám...
>

Kraj chce podpořit středočeské rodiny

Kraj vytvořil koncepční dokument, který se zaměřuje na rodinnou politiku. Materiál zpracovává oblasti, ve kterých lze pomoci středočeským rodinám a zlepšit tak jejich životní komfort v mnoha oblastech. Dokument, který se bude čtvrtletně vyhodnocovat a postupně aktualizovat, schválili středočeští zastupitelé.

Reklama

Jak podpořit rodiny ve Středočeském kraji, to zpracovává dokument, který schválili Středočeští zastupitelé. Metodika rodinné politiky je prvním veřejným dokumentem, kterým se Středočeský kraj zavazuje k pomoci rodinám, a to v mnoha oblastech.

„Některé se týkají třeba kulturních programů, kde se zaměřují na děti ve chvíli, kdy rodiče navštíví nějakou kulturní akci. Pak jsou tam různé programy na to, aby rodina, která má nějakou tíživou životní situaci, tak aby s ní spolupracovali odborníci a aby jí pomáhali. Aby také ve chvíli, kdy se rodina dostane třeba do situace, kdy nemá kde bydlet, nastoupil nějaký pracovník, který jim pomůže najít a vytipovat bydlení vhodné pro rodinu tak, aby ta rodina zůstala pohromadě,“ říká radní Středočeského kraje, Martin Hrabánek (ODS).

Koncepční dokument, který by se této problematice věnoval, dosud kraji chyběl. Podle vedení kraje se bude čtvrtletně analyzovat a doplňovat o další opatření, která mohou rodinu podpořit.

„V té chvíli, kdy máte nějaký dokument, koncepční materiál, tak vy si jasně uvědomíte, která opatření je potřeba dělat, ale také která opatření je třeba sledovat a vyhodnocovat je. A je mi jasné, že na tom materiálu se dá pracovat v podstatě okamžitě tak, aby se rozrůstal o ta konkrétní opatření,“ dodává radní Martin Hrabánek (ODS).

V oblasti rodinné podpory jsou také zastoupena témata týkající se školství, sociálních věcí, ale i dopravy. Celkem pracuje s třiceti opatřeními, která mají vylepšit pozici středočeských rodin v každodenním životě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu