• Načítám...
>

Mladá Boleslav hostila 48. ročník Rally Bohemia

Mladá Boleslav, druhý červencový víkend, patřila závodním autům. Už po osmačtyřicáté se zde konala oblíbená, motoristická akce Rally Bohemia. Také letos se mohli návštěvníci těšit na parádní podívanou. Na startu se objevilo téměř 170 posádek a k vidění byla jak současná, tak historická, legendární, anebo i elektrická vozidla. Záštitu a podporu nad celou akcí, již tradičně, převzal Středočeský kraj. Pojďme se společně podívat do světa výkonných motorů a rychlých jezdců.

Reklama

Po slavnostním odmávnutí, a vpuštění posádek rychlostní zkoušky na trať, mohl začít 48. ročník Rally Bohemia. Také letos se návštěvníkům představila řada jezdeckých špiček i závodních speciálů.

„Posádek je v letošním roce spousta. Zhruba devadesát je soudobých, asi třicet pět historických, dvacet pět legend a necelých dvacet elektrických,“ přiblížil Petr Pavlát, ředitel Rally Bohemia.

Organizování takto náročné akce by se nemohlo obejít bez podpory Středočeského kraje.

„Z hlediska kraje byla podána žádost o to, abychom podpořili tuto akci a my jsme samozřejmě vyhověli, protože to je akce, která je tradiční a má zde velkou historii. A já jsem moc ráda, že tady tato akce je,“ konstatovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Paní hejtmanka není na podobných akcích žádným nováčkem, jenom Rally Bohemia navštívila už třikrát. Lásku k motorům má v sobě už od dětství.

„Mám ráda řízení, řídila jsem i několikrát na okruhu. To mně udělalo radost. A když jsem byla malá, tak jsem vystupovala při tankování z auta a čichala jsem ten benzin u čerpací stanice. Teď už to nedělám, protože teď už tankuju sama,“ zavzpomínala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Kvůli závodu musela být uzavřena část centra Mladé Boleslavi. A kdo neměl patřičné povolení přes ohraničující pásky se nedostal. I to ale zvládli organizátoři na jedničku.

„Organizátoři v tom mají velmi bohatou zkušenost. Koneckonců po 48. organizují i uzavírky i v samotné Mladé Boleslavi. Není to jednoduchá věc. Je to také závislé na tom, aby lidé byli tolerantní po dobu konání toho závodu,“ upozornil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Podívanou, v podobě Rally Bohemia, si nenechaly ujít stovky diváků. A není divu. Vždyť takovéto trhače asfaltu běžně na silnicích nespatří a ten zážitek rozhodně stál za to.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu