• Načítám...
>

Silnice mezi Domašínem a Zdislavicemi je opravena

Silnicí, mezi Domašínem a Zdislavicemi, již projedou řidiči bez omezení. Rekonstrukce, tohoto téměř 9 kilometrů dlouhého úseku, je u konce a Středočeský kraj vyšla na 162 miliónů korun.

Reklama

Silnicí, mezi Domašínem a Zdislavicemi, již projedou řidiči bez omezení. Několik měsíců trvající stavební práce zde byly ukončeny a silnice se může pyšnit novým povrchem.

,,Proběhlo odtěžení stávajících, konstrukčních vrstev, proběhly sanace podloží, rozšíření opravy mostků, propustků, odvodnění kanalizace a položení, v podstatě asfaltového souvrství," popsal Daniel Dür, zástupce zhotovitelské firmy.

,,Je to jedna, z opravdu hezky opravených, středočeských silnic druhé třídy. Je to silnice, která je tak jako všechny dvojky ve středních Čechách, frekventovaná. Navíc byla hodně poničená. Historicky se nerekonstruovala, proto ta rekonstrukce zahrnovala také sanaci podkladových vrstev, tam kde bylo třeba. Aby toto opravdu nebyla oprava jen na tři, na čtyři roky, ale aby opravdu ta oprava vydržela mnohem déle a motoristé ji mohli využívat bez problémů dalších deset let," konstatoval Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Rekonstrukce tohoto, téměř 9 kilometrů dlouhého úseku, vyšla Středočeský kraj na 162 miliónů korun. Na financování se podílela také Evropská unie.

"My na tuto stavbu čerpáme spolufinancování z Evropských fondů, z výzvy číslo 92 IROP. V současné době probíhá administrace změn během výstavby, aby jsme dořešily papíry, protože je to měřený kontrakt a následně budeme žádat o dotaci," doplnil Aleš Čermák, náměstek ředitele KSUS.

Vedení kraje bude pokračovat rekonstrukci dalších úseků této silnice. V současné době také probíhá oprava objízdných tras, především v Divišově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu