• Načítám...
>

28. října se bude konat Den Středočeského kraje

Ve čtvrtek 28. října se bude konat letošní ročník Dne Středočeského kraje. Akce již tradičně probíhá v den státního svátku a vzniku samostatného Československa. Nabízí pro veřejnost mimo jiné například symbolické vstupné na nejkrásnější památky v kraji.

Reklama

28. říjen je tradičně i Dnem Středočeského kraje. Při této příležitosti nabídnou příspěvkové organizace, zřizované krajem, speciální program či vstup za symbolickou cenu. 

"Cílem je pochopitelně vhodným způsobem strávit čas v našich příspěvkových organizacích, ale také dozvědět se něco nového, co souvisí se vznikem Československé republiky," konstatoval Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Každoročně má veřejnost k dispozici širokou škálu možností, jak tento den strávit. Zájemci mohou zavítat mimo jiné i do Českého muzea stříbra, kde budou expozice k vidění pouze za jednu korunu. K návštěvě lákají i další místa, například Hornické muzeum Příbram. To si připravuje pro děti i rodiče pořad Havířské šprýmování. 

"Kde se dozvědí děti o tom, jak se žilo horníkům v minulosti. Je tam pro ně připravena spousta soutěží, můžou se svézt hornickým vláčkem," upozornil Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Bohatý program Hornického muzea Příbram bude probíhat v areálu Ševčinského dolu. Zavítat však návštěvníci mohou i do skanzenu Mayrau -Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně.  

"Je také připraven program pro rodiny s dětmi. Tam se odehraje například dlabání dýní, drakiáda, pečení brambor a spousta jiného, dalšího," doplnil Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Konkrétní program a přehled příspěvkových organizací naleznou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu