• Načítám...
>

Charitativní fotbalový turnaj se konal v Benátkách

V letních měsících se ve středočeských městech pravidelně koná Charitativní fotbalový turnaj Jana Skopečka. Jednou ze zastávek byly i Benátky nad Jizerou. Tady se místní rozhodli též zapojit a podpořit tak chlapce, který je po dopravní nehodě dlouhodobě upoutaný na invalidním vozíku.

Reklama

Charitativní fotbalový turnaj Jana Skopečka se konal ve sportovním areálu v Benátkách nad Jizerou. Výtěžek z něj opět putoval do středočeských organizací sociálního charakteru.

"Startovné vždy míří v tom daném místě na nějakou sociální instituci, charitativní instituci nebo jednotlivci, který bojuje s nějakou nepřízní osudu, takže to je hlavní smysl našich fotbalových turnajů," řekl Jan Skopeček - místopředseda Poslanecké sněmovny PČR.

"My tady máme postiženého chlapce, kterého srazilo auto a je dlouhodobě upoutaný na invalidním vozíku. My jsme se už podruhé rozhodli, že mu tou naší charitativní akcí přispějeme na nějaké kompenzační pomůcky a nebo na nějakou rehabilitaci, protože on už dospěl, je už více než osmnáctiletý a má veliké potíže sehnat dostatek finančních prostředků na tyto věci. Takže Pavlík Boška z Benátek nad Jizerou," řekl Karel Bendl - starosta města Benátky nad Jizerou.

Místní, ale i přespolní mají zkrátka srdce na pravém místě. A také je patrné, že mají blízko i ke sportovním aktivitám.

"V Benátkách se nám to líbí, je tu bezvadný sportovní areál. Sport má v Benátkách tradici, je to tady vidět na každém kroku, takže proto jsme do Benátek přijeli moc rádi i podruhé a věřím, že přijedeme i příští rok," řekl Jan Skopeček - místopředseda Poslanecké sněmovny PČR.

"Já chodím na charitativní turnaje Honzy Skopečka pravidelně, samozřejmě když mám čas. Je to spojení příjemného s užitečným, protože zaprvé si člověk vzpomene na mládí a zahraje si trošku fotbal, ale zároveň podpoří dobrou věc," řekl Vojtěch Munzar - poslanec Poslanecké sněmovny PČR.

Jako každý rok, i letos v létě proběhlo několik těchto turnajů napříč středočeskými městy. Uskutečnily se například v Hořovicích na Berounsku, Příbrami a Benešově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu