• Načítám...
>

Starostové se sešli s vedením kraje

V pořadí čtvrté setkání vedení Středočeského kraje se starosty a starostkami se uskutečnilo za účasti předsedy vlády v pražském hotelu Clarion. Tato akce se - jako už tradičně - těšila velkému zájmu. Na setkání dorazilo téměř pět set zástupců obcí.

Reklama

Představitelé středočeských obcí využili na setkání s vedením kraje přítomnosti premiéra k řadě různých dotazů.

"Já jsem velmi ráda, že přijal účast a že přislíbil účast i na příštím setkání, které bude zhruba za půl roku," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Starostky a starostové se zajímali především o problematiku dotací. Například v oblasti čistíren odpadních vod a zadržování vody v krajině či výstavby bytů.

"Na ten příští rok jsme jim představili dotační programy, které jsme schválili na posledním zastupitelstvu, znovu jsme jim zopakovali, kam se mohou obrátit," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Informací, z jednotlivých krajských oborů, zástupci obcí podle vlastních slov využívají často.

"Oni jsou náš metodik, takže je opravdu využívám, protože když mám nějaký problém, tak zvednu telefon a zavolám na ten patřičný odbor. Tam je zodpovězen můj dotaz a vím, že je to správně," řekla Eva Pacltová, starostka obce Jizbice.

Na setkání starostů se představitelé obecních samospráv mohli obrátit na jednotlivé radní a jejich specialisty.

"Říkáme tomu středočeský veletrh a každý radní má svůj stůl, má k tomu odborníky ze svého odboru a jsou připraveni starostům zodpovědět jejich konkrétní dotazy a pomoci s jejich problémy," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

To hlavní trápení starostů a starostek se ale od posledního setkání nezměnilo a patrně ještě dlouho nezmění. To je doprava a stav komunikací. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu