• Načítám...
>

Kutnohorská LDN má novou podobu

Kutnohorská nemocnice má nové oddělení paliativní péče. Na jeho vybudování se podílelo jak město, tak i Středočeský kraj. K dispozici tu je 15 lůžek, nepřetržitá doba návštěv a moderní prostředí.

Reklama

Léčebna dlouhodobě nemocných v kutnohorské nemocnici byla slavnostně otevřena po rekonstrukci. Nová stanice paliativní péče má kapacitu 15 lůžek a zaměřuje se na vyšší komfort pacientů.

"Paliativní péče je péče pro nemocné, kteří jsou nevyléčitelně nemocní nebo jsou v terminálním stádiu onemocnění. Je zaměřena především na zkvalitnění jejich posledních dnů života. To je téměř vše a samozřejmě důraz na důstojné odcházení," řekl Petr Chudomel, ředitel nemocnice.

Nové oddělení klade důraz na maximální možný kontakt pacientů s příbuznými. Návštěvy tu jsou umožněné 24 hodin denně včetně možnosti přespání. 

"Jsou tady polohovací lůžka, velmi dobře vybavené sociální zařízení a hlavně u tohoto druhu pacientů klademe skutečně důraz na tu důstojnost, zkvalitnění posledních dnů života a to garantuje zejména přítomnost blízkých," řekl Petr Chudomel.

Na financování rekonstrukce léčebny dlouhodobě nemocných v kutnohorské nemocnici se podílelo jak město, tak i Středočeský kraj. Ten plánuje také oprav dalších oddělení. 

"V tomto případě se kraj podílel 3,6 miliony korun. Tady je potřeba poděkovat i městu Kutná Hora, které na to přispělo částkou milion korun," řekl Miloš Petera, statutární zástupce hejtmanky Středočeského kraje. 

"Zde jsme dnes otevřeli oddělení paliativní péče, tak předpokládám, že v nejbližší době, v několika měsících, budou následovat i další změny. V tomto směru bych ale chtěl ujistit, že zdravotní péče v daném regionu bude dostatečně zajištěna," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Záměr vybudovat oddělení paliativní péče měla kutnohorská nemocnice už v roce 2016. Samotná rekonstrukce začala až začátkem loňského roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu