• Načítám...
>

Beroun vypsal architektonickou soutěž

Beroun vypsal architektonickou soutěž na podobu Wagnerova náměstí v centru města. Náměstí by tak mělo dostat moderní podobu, zklidnit by se měla doprava a přibýt by mělo i zeleně nebo hracích prvků pro děti z nedaleké základní školy.

Reklama

Wagnerovo náměstí v Berouně se změní. O jeho podobě rozhodně architektonická soutěž. 

"Je poplatné době, kdy vznikalo, a již potřebuje rekonstrukci. Tudíž jsme vypsali architektonickou soutěž na novou podobu celého tohoto prostranství, které obepíná původní socialistická stavba OV KSČ, 3. ZŠ a nové stavby," řekl Michal Mišina, místostarosta města Beroun. 

Náměstí v současné době hyzdí rozbité květináče, popraskané dláždění nebo sprejerské výtvory vandalů. Podle vedení města je tu ale ještě jeden zásadní problém.

"Máme hlavně problém s dopravou. Je to z toho důvodu, že naprostá většina rodičů vozí své děti do školy a komunikace ani parkovací místa k tomu nebyly historicky přizpůsobeny, tedy zde dochází v ranních a odpoledních špičkách ke kalamitám, které potřebujeme řešit," řekl Michal Mišina. 

I my jsme se místních obyvatel zeptali, co by na Wagnerově náměstí změnili. 

anketa

Architekti mají na odevzdání návrhů na podobu náměstí čas do 29. dubna. Pak zasedne porota, která vybere ten nejlepší návrh. Ten bude odměněn 100 tisíci korunami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu