• Načítám...
>

Na Václavském náměstí visí vlajky České republiky

  • 16. listopadu 2021,
  • 7:47,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Praha opět vyvěsila do ulic vlajky České republiky. Důvodem je pochopitelně blížící se státní svátek připomínající Den boje za svobodu a demokracii. 17. listopad taktéž slibuje bohatý doprovodný program.

Reklama

Na Václavském náměstí jsou opět k vidění vlajky České republiky. Ty jsou každoročně věšeny na stožáry veřejného osvětlení u příležitosti 17. listopadu, tedy Dne boje za svobodu a demokracii.

"Smyslem je samozřejmě, abychom si připomněli výročí od Sametové revoluce a samozřejmě byl to pochod studentů zde na Václavském náměstí," řekl Tomáš Novotný, místopředseda představenstva společnosti Technologie hl. m. Prahy. 

"Je to věc, která má význam, abychom si všichni, když se procházíme po těch pamětních místech spjaté s výraznými dny naší historie, uvědomili jejich důležitost a významnost a to, že je to státní svátek a zvlášť v tomto okamžiku, kdy se jedná o 17. listopad, který tolik znamená pro českou historii," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Vyvěšování vlajek zajišťuje magistrátní společnost Technologie hl. města Prahy. 

"V rámci letošních 32. oslav od výročí Sametové revoluce bylo ověšeno na stožáry veřejného osvětlení přibližně 120 vlajek České republiky, samotnému vyvěšení těch vlajek předcházelo čištění, všechny vlajky byly čištěny v čistírně a následně vyžehleny," řekl Tomáš Novotný. 

Samotnou instalaci vlajek zajišťovala posádka dvou vozidel. Vyvěšování zabralo celý víkend. Kromě Václavského náměstí jsou vlajky v Praze k vidění na dalších třech místech.

"Vlajky jsou vyvěšeny na vícero lokalitách, je to Smetanovo nábřeží, Národní třída, ulice Na Příkopech," řekl Tomáš Novotný. 

V rámci oslav státního svátku je již tradičně přichystán bohatý doprovodný program. 

"Je přichystaná celá řada koncertů, ale i pietních vzpomínek, jsou to věci, které jsou organizovány jednak Korzem Národní a také studentskými iniciativami a hnutími," řekl Jan Chabr. 

Letos bude tedy možné za oslavami vyrazit přímo do ulic. V loňském roce byl doprovodný program kvůli pandemii koronaviru vysílán online. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu