• Načítám...
>

Praha 1 zapojí občany do rozvoje městské části

  • 8. února 2022,
  • 9:12,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Praha 1 uskutečnila první z deseti veřejných setkání s občany za účelem rozvoje městské části. Občané se mohou zapojit do diskuze o konkrétních tématech a přispět tak do přípravy Strategie udržitelného rozvoje. Ta ovlivní rozvoj Prahy 1 do roku 2035. Zapojit se mohou i dalšími způsoby.

Reklama

Praha 1 nabízí svým občanům možnost se aktivně zapojit do přípravy Strategie udržitelného rozvoje. Na základě projektu s názvem Plánuj na Jedničku může veřejnost ovlivnit rozvoj městské části. Jednou z možností jsou plánovaná veřejná setkání v jednotlivých částech Prahy 1. To první se konalo v prostorách Malostranské besedy. 

"Máme rozdělenou Prahu 1 na deset takových malých distriktů a každý ten distrikt bude mít takovéto veřejné projednání. To je klasický workshop, který bude vedený právě profesionálním koordinátorem přípravy té strategie a mělo by to být bez účasti nás politiků a takovou řízenou diskuzí bychom měli získat velmi cenná data od občanů," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

"Jde nám o to, abychom co nejvíce zapojili veřejnost. Chceme propojit veřejnost s politiky, s úředníky, s experty a na základě těchto diskuzí a toho propojení vznikne potom zpráva, která bude podkladem pro vznik dokumentu strategie," řekl Petr Rachunek, koordinátor participace na Úřadu MČ Praha 1.

Nová strategie ovlivní rozvoj Prahy 1 do roku 2035. Radnice městské části předpokládá, že se diskuze bude týkat mimo jiné dopravy, parkování, veřejného pořádku nebo například životního prostředí. Pro každou čtvrť je připraveno i online setkání a v plánu je i workshop v anglickém jazyce. Realizován bude také sociologický výzkum.

"Bude rozesílán na 2000 vybraných adres. Dotazník, který bude mít přes 80 otázek, ten bude zároveň distribuován i online cestou, takže my budeme chtít právě zapojit v tomhle směru každého, kdo bude mít zájem se na přípravě podílet," řekl Petr Hejma. 

Občané se mohou zapojit i do anketní části výzkumu s názvem Praha 1 očima občanů. Anketu mohou vyplnit osobně, online nebo telefonicky. Termíny i místa konání jednotlivých veřejných setkání a bližší informace k projektu mohou zájemci dohledat na webových stránkách https://www.planuj1.cz/.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu