• Načítám...
>

Na Třináctce měli opět pejsci pré

  • 19. května 2024,
  • 12:05,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

Praha 13 uspořádala opět den věnovaný nejlepšímu příteli člověka. Konal se tam totiž tradiční Psí den, kde byl pro čtyřnohé mazlíčky a jejich majitele připraven bohatý doprovodný program plný nejrůznějších her, výzev i soutěží.

Reklama

Centrální park na Třináctce opět ovládli psí mazlíčci. Konal se tu totiž již 8. roční tradičního Psího dne. A i přes nepřízeň počasí byla účast opravdu hojná.

"Máme tady útulky, máme tady pejsky k adopci, je tu celá charitativní zóna, ty pejsky podporujeme charitativní tombolou, máme tady soutěže, psí dostih, skok do výšky, máme tady čmuchací zahradu, to je taková novinka, pejskové si mohou očmuchat bobky od surikaty, od emu, klokana, pejsky to hrozně baví, že navnadí všechny smysly. Zrovna teď nám tady probíhá Bull show, ukázka celní správy, ten program je opravdu nabitý," řekla Karolína Hájková, organizátorka akce.

"Protože jsme národ pejskařů, i na Praze 13 je samozřejmě celá řada pejsků a pejskařů, takže se mi líbí akce taková jako celek, samozřejmě jsou zajímavé ty soutěže a podobně, ale je to taková třešnička na dortu. Pak je i důležité se dozvědět něco o pejscích v psích útulcích, protože je spousta lidí, kteří si pořídí psa a pak ho někde téměř pohodí, protože se jim ten pejsek nehodí a to si myslím, že je špatně. Každý, kdo chce mít zvíře, jakékoliv zvíře, by si měl velmi dobře rozmyslet, jestli na to má peníze, čas, jestli se mu bude dobře věnovat, protože je to obrovský závazek. Není to jen o tom, že si vezmete pejska, párkrát se s ním pomazlíte a tím to pro vás končí," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Centrální park je podle mě ideální místo na konání Psího dne, jelikož je to dostupné, můžeme tady parkovat, máme tady krásný prostor, stánky, takže za mě ideální místo," řekla Karolína Hájková, organizátorka akce.

Velkou zábavou byly pro všechny přítomné psí dostihy, kde si majitelé pejsků měli možnost ověřit jejich rychlost a především i poslušnost. Každý rok je tento závod plný rozmanitých závodníků a aby to bylo spravedlivé, byli opět rozděleni na dvě kategorie. Vyhlášení vítěze se ujal sám starosta Třináctky David Vodrážka. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu