• Načítám...
>

Praha 1 rozšířila a zrekonstruovala MŠ Řásnovka

  • 1. března 2022,
  • 16:29,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Praha 1 dokončila rozšíření a rekonstrukci Mateřské školy Řásnovka. Kapacita školky je nově větší o dvě třídy. Děti se mohou těšit také na úplnou novinku, solnou jeskyni.

Reklama

Děti ze Starého Města se mohou radovat z nově opravené a navíc rozšířené školky Řásnovka. Ta prošla náročnou rekonstrukcí od sklepa až po půdu. 

"My jsme potřebovali rozšířit kapacitu, to jsme jednali v souladu s magistrátem, který vyzýval, abychom rozšířili kapacity škol a školek. My jako městská část, která je v památkové sféře, nemůžeme nic přistavět, nemůžeme si říci, že bychom chtěli něco udělat, aniž by nám to památkáři nezamítli," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Prostory byly dříve nevyužity a sloužily jako velkoprádelna či sklad nedaleké Nemocnice Na Františku. Hlavním problémem budovy bylo to, že byla dostavována v rámci akcí "Zet", a tak se zdi skládaly z několika různých a často nevhodných materiálů. Celková cena přestavby byla přibližně 30 milionů korun. 

"Sotva jsme se dostali k tomu, že opravdu to budeme dělat, tak se všechno zdražilo, všechno se muselo kupovat za daleko více peněz, stavební materiál, než předtím," řekla Eva Špačková. 

"Pro mě je to krásný návrat zpět, když jsem obě své holčičky vodil do téhle školky, která vypadala tedy poněkud jinak, proto mám o to větší radost, že se podařila ta náročná rekonstrukce," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Unikátní novinkou je ve sklepě školky solná jeskyně. Ta bude zpřístupněna nejen dětem z Řásnovky, ale i ostatním školkám z první městské části. 

"My jsme udělali vše pro to, aby bylo podpořeno zdraví dětí z Prahy 1, které nemají moc čistý vzduch," řekla Eva Špačková. 

Součástí jeskyně by měl být také televizor. Ten by měl děti udržet v poklidu alespoň po 20 až 30 minut tak, aby stihly vzduch z jeskyně absorbovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu