• Načítám...
>

Na Václavské náměstí se vrátily velikonoční trhy

  • 5. dubna 2022,
  • 15:19,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Na Václavské náměstí se se vší parádou vrátily velikonoční trhy. Tradičně nabízí nejen bohatý výběr dobrot pro malé i velké, ale také zboží, které bylo vyrobeno v chráněných dílnách.

Reklama

Po dlouhé covidové pauze se do horní části Václavského náměstí opět vrátily velikonoční trhy. Na Václavských Velikonocích ani letos nechybí široký velikonoční sortiment, kulturní programy a samozřejmě ani velký výběr občerstvení. 

„Václavské Velikonoce mají tu specifikaci, že nabízí osm různých charitativních organizací, od kterých si mohou lidé koupit předměty. Částečně souvisí s Velikonoci, někdy třeba ne," řekl Jan Adámek, předseda Sdružení Nového Města pražského, o.p.s.

Na slavnostním zahájení trhů nechyběli ani zástupci vedení radnice. Ti navíc všem, kdo si oficiální otevření trhů nenechali ujít, rozdali perník.

„Samozřejmě z toho máme radost. Jak jsem říkal, teploměru navzdory jsme se tady sešli a opět jsme udělali ty klasické předvelikonoční a velikonoční trhy. Velikonoce jsou samozřejmě svátkem toho vzkříšení, ale také si připomínáme jaro a tady ty trhy jsou spojené s jarem. Vedle těch standardních věcí, od svařeného vína a tak dále, já bych nechtěl propagovat jen alkoholické nápoje, tak samozřejmě jsou tady všechny možné nápoje. Je tady vynikající hruškovec, teplé hruškové džusy a podobně," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

„Tady najdete pomlázky, kraslice a všechny ty velikonoční radosti a v neposlední řadě tu míváme hodně kulturního programu. I teď možná slyšíte za zády kapelu, jak hraje. Budou tady hrát i lokální kapely z Prahy 1 a to zejména žákovské a studentské ze základních i středních škol a je to tedy zábava. Je krása přijít se podívat na svého potomka, jak tady zpívá nebo hraje. Je to paráda," řekl Jan Adámek.

Václavské Velikonoce budou horní část takzvaného Václaváku zdobit až do 24. dubna.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu