• Načítám...
>

V paláci Žofín opět plesaly osobnosti Prahy 1

  • 9. dubna 2022,
  • 15:37,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Palác Žofín opět ovládla slavnostní atmosféra. Již po čtyřiadvacáté se konal tradiční Reprezentační ples Prahy 1. Večerem provedla sehraná dvojice Tereza Kostková a Marek Eben a všechny přítomné okouzlilo vystoupení sólistů baletu Národního divadla. Pojďme se teď společně na tento výjimečný večer vrátit v následující reportáži.

Reklama

Stovky osobností spojené s první městskou částí přišly po dlouhé covidové pauze opět plesat do paláce Žofín. O dechberoucí úvod se postarali studenti Taneční konzervatoře hlavního města Prahy, o hudební stránku Moondance orchestra Martina Kumžáka.

Bylo to těžké rozhodnutí, jestli ples vůbec uspořádáme. Nakonec jsme řekli ano, protože ples věnujeme právě podpoře Ukrajině s tím, že jsme v rámci obrazů zahájili aukci obrazů od ukrajinských výtvarníků. Ty obrazy jsou tady na místě vystaveny a ta elektronická aukce běží od půl sedmé dnešního dne a skončí finálem ve městě Brně. Takže je to propojení mezi Prahou a Brnem. Ten výtěžek jde na podporu Ukrajiny. Do toho tady máme ještě výběr na sbírkový účet městské části, takže každý, kdo ochutná u Rudolfa Jelínka jejich dobrého moku, tak upíše částku na šek, který jde opět na podporu Ukrajiny," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Starosta Petr Hejma na ples vyvedl nejen manželku Terezii, ale také svou mladší dceru Elišku. Ta si atmosféru plesu přišla vychutnat i s kamarádkou. 

Já jsem přišla s rodiči a je to tu krásné."

"Ty jsi přišla s kým?"

Také s rodiči a se ségrou."

"A jak si to užíváte? Co se vám tady líbí?"

Líbí se mi tady ta hudba, je to tu hezké."

"A tobě?"

Také hudba."

Celým večerem provedlo osvědčené moderátorské duo, Tereza Kostková s Markem Ebenem.

My si to s Markem užíváme. Kvitovali jsme to, říkali jsme si, že to je náš první ples po dvou letech. Tedy když nebudeme počítat naše televizní pracovní vystoupení. Přeci jen ples je trochu jiná záležitost. Je to radost vidět lidi živě, radovat se v nádherných prostorách Žofína. Pro mě je jednička můj domov. Já jsem narozena na Praze 1, moji rodiče stále žijí tam, kde jsem se narodila, kde jsem vyrůstala se svými sestrami. Takže pro mě je Praha 1 místem procházek, jesliček, školek, škol, lásek, spadnutí do Vltavy, chození s pejskem, prvních brigád, prostě úplně všeho," řekla Tereza Kostková, herečka a moderátorka.

Výtěžek ze slavnostního večera jako již tradičně mířil na dobročinné účely. 

Podporujeme nemocnici Svatého Karla Boromejského pod Petřínem. V podstatě už se to stalo podruhé nebo potřetí, tak můžeme říkat, že to je tradicí. To nepodporujeme my, ale to podporují všichni, kdo přišli a koupili si vstupenku. Protože tam převádíme vstupné," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

O program se během večera postarali také sólisté baletu Národního divadla a velkou zábavu si návštěvníci užili také ve fotokoutku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu