• Načítám...
>

V Galerii 1 uvidíte, uslyšíte a ucítíte výstavu Amelie Slavíkové

  • 4. ledna 2024,
  • 9:18,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Galerie 1 v Praze odbavila první vernisáž letošního roku. Výstava s názvem Vidět, slyšet, cítit vychází z vnímání situací skrze kombinaci několika lidských vjemů a poukazuje tak na větší sílu prožitku.

Reklama

Čistá, místy provokativní, ale zároveň terapeutická. Právě takovou výstavou zahájili v Galerii 1 v Praze rok 2024. Za obrazy a často odvážnými texty, které je doplňují, stojí teprve dvaadvacetiletá umělkyně Amelie Slavíková.

,,Já bych chtěla, aby tady lidi měli možnost prožít svoje myšlenky, když sem někdo přijde, tak aby ho to třeba inspirovalo a vlastně tady i strávil nějaký čas se sebou a měl pocit, že všechny věci, co ho vlastně napadají, že to je jako v pořádku, že si to může prožít přes ty vjemy a vlastně procítit tu chvíli. Cílí to na každého, kdo se i někdy lekne vlastních myšlenek," řekla autorka výstavy Amálie Slavíková.

Samotná expozice, jak už sám její název napovídá, má zaujmout nejen návštěvníkův zrak, ale také jeho ostatní smysly. 

Výstavu Amelie Slavíkové můžete vidět, slyšet, ale také cítit.

,,Je to na principu těchto lahviček, kde jsou různé aromaterapeutické oleje. Tady konkrétně je borovice, cedr, geránium. Jsou to vůně, které dávají dohromady pří smíchání nějaký pocit uzemnění. Většinou to je v kontrastu s tím obrazem a nebo ho doplňuje," popsala mladá umělkyně.

Vernisáže se zúčastnilo i vedení radnice první městské části včetně místostarosty Davida Bodečka.

,,Čím je ta výstava zajímavá, tak jednak tou malbou, ty barvy jsou zajímavé, jsou krásné a na mě působí opravdu velmi pozitivně, ale je tam i něco navíc, co tu prostě nebylo. To je ten čich, hodně je to o čichu, že můžeme čichat vůně a ty vůně čicháme s tím, že plníme nějaký úkol. Čteme si texty ve skleničce. Je to fakt super," doplnil místostarosta Prahy 1, David Bodeček (BEZPP).

Výstava s názvem Vidět, slyšet, cítit potrvá až do 27. ledna. Zájemci ji mohou navštívit v Galerii 1 vždy od úterý do pátku v čase mezi desátou dopoledne a pravým polednem a pak od jedné hodiny odpoledne až do šesti hodin večer. V sobotu pak otevírací doba začíná v deset dopoledne a končí ve dvě hodiny odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu