• Načítám...
>

Park na Kampě má mít novou podobu, pomůžou i místní

  • 23. května 2024,
  • 23:43,
  • PRAHA 1,
  • Ladislav Jakub

Kampa

Reklama

Zeleň nebo víc místa na sezení? Toť otázka pro park na Kampě. O jeho budoucí podobě přišli s odborníky diskutovat místní obyvatelé. Zúčastnila se například architektka projektu i zástupci městské části Praha 1. 

"Městská část Praha 1 rozhodla, že opraví Kampu. Děláme to samozřejmě po konzultaci s místními občany, dotazujeme se na jejich potřeby a jejich přání. Abychom Kampu, která je opravdovým centrem komunitního života Malé Strany a Hradčan, udělali tak, aby dobře sloužila těm, kteří ji nejčastěji užívají," řekla starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská. 

V objektu Sala Terrena uprostřed Kampy se tak sešly desítky obyvatel Prahy 1, těch, kterých se Kampa hodně týká. Někteří z nich chtěli více zeleně na úkor míst pro pikniky a sezení. 

“Smyslem toho setkání bylo domluvit se s architektkou, která zpracovává ten návrh, aby zanesla potřeby místních občanů do projektů tak, abychom my ho v té podobě mohli realizovat," dodala starostka Prahy 1. 

Na Kampě je také potřeba opravit některé stávající prvky. 

"My jsme tam nechali provést poměrně rozsáhlou participaci, ze které vzešly některé podněty. Určitě se tam budou rekonstruovat lavičky. Jde spíš o rekonstrukci, než o nějaké velké dramatické přetvoření té Kampy, to rozhodně nemáme v úmyslu. Co chceme, je opravit to, co je pokažené a udržet to, co je dobré," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09), starostka MČ Praha 1.

Při diskuzi lidé často volali po chybějících vodních prvcích. 

"Určitě tam budeme zamýšlet nějaké pítko, nějaké mlžítko," podotkla starostka Prahy 1. 

Historie parku Kampa sahá až do roku 1169. Dodnes jde o oblíbené místo nabízející přírodu přímo v centru města. Revitalizace by měla přinést propojení historie se současností. 

Severní část Kampy s náměstím Na Kampě je zastavěná obytnými domy a vede přes ni Karlův most, jižní část ostrova je tvořena parkem Kampa a právě o něj v této době jde. 

Podle žebříčku cestovatelského portálu VirtualTourist je už dnes tento pražský ostrov po pařížském ostrově svatého Ludvíka druhým nejhezčím městským ostrovem světa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu