• Načítám...
>

Prahou se prohnali skútraři z celého Česka

  • 9. června 2024,
  • 18:23,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Prahou v sobotu projeli skútraři z celého Česka. Do osmnáctého ročníku Skútršňůry se zapojilo na 500 lehkých jednostopých strojů a jejich jezdců. Po spanilé jízdě metropolí se milovníci a fanoušci skútrů všech značek přesunuli na Slapy.

Reklama

Takhle to druhou červnovou sobotu vypadalo na Valdštejnském náměstí v Praze 1. Už od ranních hodin se sem sjížděli skútraři z celého Česka. Konal se tady totiž 21. ročník Celorepublikového srazu skútrů.

,,Jedeme po Praze spanilou jízdu 33 kilometrů a pak jedeme směr Mácháč, ta druhá část má nějakých 64 kilometrů a tam se připojíme a spojíme dva moto kluby s Kochery Doksy, kde se pojede takzvaná jízda pro Sáru, což je postižená holčička, bohužel zemřela, ale jede se tentokrát pro Dominiku," řekl Václav Nerad - organizátor Skútršňůry 2024.

Letošní ročník Skútršňůry upletlo přibližně 400 lehkých jednostopých strojů.

anketa

,,Tak my letos přijeli poprvé, jedeme z Jablonce, vím o této akci, ta komunita určitě funguje, skútraři a mototorkáři celkově drží pohromadě a ta akce, když je takovéto počasí a je to super organizované, musím pochválit organizátory, tak to je krásná věc. Vyvezl jsem i manželku na výlet a myslím, že si to dneska užijeme."

,,Navíc je to pro dobrou věc, což je báječné."

,,Jsem z Prahy - Žižkov, můj stroj je Kentoya z roku 2006 a proč jsem sem přijel, protože je dneska úžasná akce Skútršňůra."

,,Já mám Yamahu X Max 125 a akce, že se nám to líbí a máme rádi velkou společnost."

,,Jaká je ta komunita tady?"

,,Úplně v pohodě, vesměs všichni slušní. Je teda pravda, že jsme nikdy nebyli přes noc, tak zatím dobrý."

Tradiční akce má pak mimo jiné také podpořit skútry jako rychlejší a pohodlnější alternativu dopravy ve městě především v letním období.

,,Jeden člověk, jedna motorka je pořád lepší než jeden člověk, jedno auto. To znamená, že nejsou zácpy. Já bych chtěl docílit toho, aby to tady bylo jako v Itálii, jako je to v Řecku, ve Španělsku, jako je to v Číně, Thajsku, kdekoliv jinde, kde skútraři mají dominantní přednost hned vedle cyklistů," uzavřel Nerad.

Kolona pak za doprovodu policie a záchranky vyrazila kolem Úřadu vlády přes Tančící dům na Václavské náměstí a dál po Praze. Po spanilé jízdě metropolí se pak milovníci skútrů přesouvali na Mácháč a směr Doksy v Libereckém kraji, kde proběhly koncerty a volná zábava.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu