• Načítám...
>

Solidaritou proběhl X RUN

  • 19. května 2024,
  • 13:32,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

První ročník rodinného závodu X RUN, běhu pro dobrou věc, se uskutečnil v sobotu 18. května. Pro malé i velké závodníky byl v parku Na Solidaritě, v docházkové vzdálenosti od metra Strašnická, připravený bohatý doprovodný program. Hlavní závod se běžel na 5 kilometrů, na děti čekaly kratší distance. Spoluorganizátorem akce je sdružení Fuck Cancer.

Reklama

Na Desítce zasvětili jednu sobotu běhu. Konal se tu totiž v parku Solidarita první ročník závodu X RUN. 

"Dnes jsme se tady potkali, abychom během pro dobrou věc podpořili charitativní neziskový projekt Fuck Cancer, který bojuje proti rakovině nebo dělá osvětu proti rakovině především u mladých lidí. My jsme to spojili se sportovní událostí, s nějakým meziměstským během, protože přeci jen ta Desítka je zástavba, jsou tady sídliště, takže jsme vybrali sídliště Solidarita, je to trošku takové symbolické, protože solidarita a běh jsme nazvali X RUN," řekla Patricie Glinská, vedoucí odboru kultury a projektů MČ Praha 10.

"Já si myslím, že je to poměrně veliké očekávání, protože ta akce je takové vyvrcholení té běžecké jarní sezóny a obecně i těch sportovních akcí, které se na Desítce konají a bude to taková profilová akce jara na Praze 10 a věřím tomu, že i přes to, že nám počasí moc nepřeje, tak si ta akce najde své příznivce a už dnes má pevné místo v kalendáři běžeckých závodů v Praze a věřím, že se to propíše i do těch kulturních kalendářů," řekl Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

"My si myslíme, že ten sport, pokud jde o městské akce, tak v té kultuře jsme mnohem napřed, u toho sportu tomu tak nebylo u pořádání nějakých větších akcí, tak jsme si řekli, že za účelem rodinného dne je propagace toho sportu, pohybu strašně důležitá, tak jsme vymysleli tento den a sami čekáme, co to přinese," řekl Pavel Šutka (ODS), místostarosta MČ Praha 10.

"My doufáme, že jo, že se z tohoto běhu stane tradice, je to tedy první ročník, který měl porodní bolesti, to chystání bylo trošku hektické," řekla Patricie Glinská, vedoucí odboru kultury a projektů MČ Praha 10.

Startovné pro dospělého činilo 200 korun a děti si mohly zazávodit za symbolických 50 korun. Všechny peníze vybrané na startovném byly následně darovány organizaci Fuck Cancer. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu