• Načítám...
>

V Praze 11 sportovali senioři i handicapovaní občané

  • 12. června 2024,
  • 10:40,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 se konal Sportovní den pro seniory a handicapované občany Jižního Města. 15. ročník akce se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti a nabízí rozmanité sportovní vyžití.

Reklama

Sportovat je možné v každém věku! Motto, kterým se rozhodně řídí v Praze 11. Na zahradě Komunitního centra Mezi Domy se totiž konal už 15. ročník oblíbených Sportovních her. Ty jsou pořádány pro seniory a handicapované občany Jižního Města.

"Máme tady mnoho disciplín, od fyzických, jako je hod na koš, driblování, střílení na branku florbalovou holí, trefování terče, šipky, máme tady loupání slupky na délku," řekl Petr Seidl, Jihoměstská sociální.

anketa

"Líbí se nám to tady, proto jsme sem přišli. Jsme tady prvně, jezdíme na výlety a tak jsme se sem přišli podívat."

"Šipky, to je naše."

"Jsem tu také poprvé a líbí se mi to."

"My už to tady máme asi podvacáté, takže už to máme okoukané všechno."

"Já jsem teď v napětí, protože jsem na řadě."

 Jihoměstská sociální s akcemi pro seniory rozhodně nešetří a tak ani letos nebudou nejstarší obyvatelé okrajové městské části zahálet.

"Přes celý rok máme turistické výlety, máme výlety pro cyklisty, překvapivě senioři a cyklisté jezdí až sedmdesátikilometrové trasy, takže poměrně dost, podporujeme je při plavání a jezdíme s nimi na výlety, máme už za sebou 4 výlety a na podzim budou další 4," řekl Petr Seidl, Jihoměstská sociální.

"Je velmi důležité, aby si lidé mohli vybírat z pestré nabídky, která je přizpůsobená i jejich zdravotnímu stavu nebo tomu, jestli dokážou jezdit ještě na kole nebo jestli preferují pěší výlety nebo jestli radši jedou někam autobusem. Městská část podporuje i plavání seniorů, takže jsme hlavně velmi rádi, že máme starším lidem žijícím na Jižním Městě co nabídnout," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - místostarosta MČ Praha 11.

Na Sportovním dni pak byl připraven také doprovodný program a nechybělo ani občerstvení. Vítán byl každý, kdo přišel sportovat, fandit nebo se jen pobavit s přáteli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu