• Načítám...
>

Děti z mateřinek v Praze 11 si opět zasportovaly

  • 12. června 2024,
  • 11:37,
  • PRAHA 11,
  • Věra Dušková

V Základní škole Donovalská se opět konaly sportovní hry pro mateřské školy. Je to už dlouholetá tradice, kterou podporuje městská část Praha 11.

Reklama

Žáci z mateřských škol v městské části Praha 11 se opět sešli, aby změřili své síly v nejrůznějších sportovních disciplínách.

„Dnes jsme se vydali na Základní školu Donovalská na sportovní hry, které organizuje paní ředitelka z Mateřské školy Jažlovická," řekla Renáta Klíčová - ředitelka MŠ Sulanského.

„My vlastně organizujeme už šestnáctý ročník sportovní her a je to pro všechny mateřské školy na Jižním Městě. Takže se jich účastní většinou šestnáct, ale letos se tři školky omluvily, protože mají jiné akce, takže letos se těchto sportovních her účastní jenom třináct školek," řekla Eva Vlasáková - ředitelka MŠ Jažlovická.

„Je to den plný sportu nebo celé dopoledne plné sportu, děti se tady zúčastní pěti disciplín, skáčou přes překážky, skáčou pětiskok, házejí, běhají, běhají štafetu. A pro nás, třeba pro naší mateřskou školu, je to takové vyvrcholení, protože minulý týden jsme měli takové své olympijské hry ve školce," řekla Renáta Klíčová - ředitelka MŠ Sulanského.

Sportovní hry mateřinek samozřejmě významně podporuje městská část Praha 11.

„Tyto tradiční sportovní hry, které se konají už po šestnácté a je v nich zapojeno všech našich šestnáct mateřin, městská část podporuje především finančně. Zároveň za městskou část jsme moc rádi, že se konají právě v Základní škole Donovalská a s organizací částečně pomáhají i místní žáci, protože to propojení těch mateřských a základních škol je vždycky dobré," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

A vedení městské části si také moc dobře uvědomuje, jak jsou takové aktivity důležité pro tělesné a duševní zdraví dětí.

„Podle výzkumů, které má v současné době jak Ministerstvo zdravotnictví, tak Národní sportovní agentura k dispozici, tak samozřejmě ty pohybové aktivity upadají a má to spoustu negativních faktorů. Takže jakákoliv pohybová aktivita, která je právě v tom nižším věku, potřebuje, abychom ji podporovali," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

„Pohybové aktivity pomáhají vlastně i k rozvoji kognitivních funkcí, takže z toho důvodu je určitě fajn, že sport je podporován. A takováto akce při tomto krásném počasí je úplně ideální," řekla Renáta Klíčová - ředitelka MŠ Sulanského.

A když si ještě na závěr děti společně zazpívají a přidají tak ke sportovnímu i kulturní zážitek, odnesou si určitě do života zase jednu příjemnou vzpomínku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu